Vištienos sparneliai

    2296
    0
    prieš patiekiant į stalą

    prieš patiekiant į stalą

    Reikės: 1 kg Vištų sparnelių, Vištienos prieskonių, Druskos, Krakmolo, Alyvos, Česnako, 0,5 Citrinos, Sojos padažo, Medaus, Sezamo, Saulėgrąžų (visus ingredientus dedu pagal skonį, arba liaudiškai tariant „iš akies”).

    Gaminimas:
    Vištų sparnelius supjaustome į tris dalis, pamarinuojame su vištienos prieskoniais bent 2 val., bet geriausiai per naktį. Prieš kepimą dar
    apibarstome druska. Pamarinuotas sparnelių dalis apvoliojame krakmole ir apkepame keptuvėje su alyva. Kitoje gilioje keptuvėje įkaitiname alyvą, išspaudžiame česnako skilteles (pagal savo skonį), tada sudedame apkeptas vištų sparnelių dalis ir trumpai pamaišydami ir ant silpnos ugnies pakepame. Tada išspaudžiame citriną į keptuvę, viską gerai išmaišome, pilame sojos padažo, vėl išmaišome, dedame medų, vėl išmaišome, galiausiai beriame sezamą ir saulėgrąžas, išmaišome ir kelias minutes pakepame. Visas procesas vyksta nenukeliant gilios keptuvės nuo ugnies. Tai labai greita, bet dieviškai skanu.

    Dėkojame Nijolei Giedraitienei už receptą

    Atsakyti:

    Prašome įrašyti komentarą
    Prašome įvesti vardą čia