Cukinijų ir morkų duona

    2673
    0
    IMG 2569

    IMG 2569

    Ingridientai: • 300 g cukinijų; • 150 g morkų; • 50 g moliūgų sėklų; • 5 kiaušinių; • 300 g kvietinių miltų; • 1 a. š. kepimo miltelių; •  1 a.š. druskos; • 100 g alyvuogių  • aliejaus; • riebalų kepimo formai.

    Nuluptas cukinijas ir morkas stambiai sutarkuojame, tarkį dedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų skystį. Kiaušinius išplakame iki putų, suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Gerai išmaišome. Dedame druską, aliejų, daržoves, moliūgų sėklas – tešla turi būti tiršta. Sukrečiame tešlą į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą (maždaug 25 cm ilgio) ir kepame 200 laipsnių temperatūroje 1 val. Po to sumažiname temperatūrą iki 175 laipsnių, kepinį pridengiame ir dar apie 20-25 min. kepame. Ataušiname ir išimame iš formos. Ši duona puikiai tinka vietoj pirktinės duonos. Skanu, sveika ir sotu.

    Dėkojame Nijolei Giedraitienei už receptą.

     

     

    Atsakyti:

    Prašome įrašyti komentarą
    Prašome įvesti vardą čia