Naudingi patarimai, kuriuos vertėtų žinoti prieš įsigyjant kavinės įrangą

    1306
    0
    kavines-iranga

    kavines-iranga

    Nusprendėte pradėti nuosavą verslą ir atidaryti kavinę, tačiau nežinote, nuo ko reikėtų pradėti? Iš pradžių gali pasirodyti, jog tinkamos vietos paieškos ar dokumentacijų pildymas yra pati sunkiausia dalis. Taip, tai užims daug Jūsų laiko, tačiau po viso to tenka susidurti su bene dar sunkesniu uždaviniu – įrangos įsigijimu.

    Kavinių įranga labai svarbus dalykas įsirengiant kavinę, nes nuo jos didele dalimi priklausys Jūsų verslo sėkmė.

    Pirmiausia renkantis kavinių įrangą turite tiksliai numatyti, kokią sumą skirsite jos įsigijimui. Yra keturios pagrindinės kavinių įrangos kategorijos: kaitrinė, šaldymo, indų plovimo ir kita pagalbinė įranga. Savo biudžetą turėtumėte skirstyti taip, jog galėtumėte įsigyti visų šių kategorijų reikiamus daiktus. Taip pat atminkite, jog garsių, stabilių įmonių siūloma įranga, nors ir bus brangesnė, tačiau ji tarnaus daugiau metų ir bus profesionalesnė. Tad, įsigyjant virtuvės įrangą nevertėtų taupyti.

    Renkantis kaitrinę įranga verta pagalvoti, kokia orkaitė Jums būtų priimtinesnė: dujinė ar elektrinė, su kuria iš jų, Jūsų išlaidų kaštai bus mažesni. Taip pat svarbu pagalvoti, kiek kaitviečių Jums reikės. Jei ruošiatės įsirengti didelę kavinę, tuomet Jums bus aktualu rinktis orkaitę su šešiomis kaitvietėmis, nes vienu metu bus galima ruošti bent keletą valgių, o jei Jūsų kavinukė bus nedidelė ir aptarnausite ne tiek daug žmonių, tuomet galite rinktis dviejų ar keturių kaitviečių orkaites, nes jos užims mažiau vietos, kas tikriausiai aktualu įsirenginėjant mažą kavinę, kurioje tikriausiai ir nebus daug erdvės. Vertėtų pagalvoti ir atsižvelgti į tai, kokį asortimentą siūlysite savo klientams. Jeigu ruošiatės siūlyti grilyje keptus patiekalus, Jums bus reikalingas grilis. Tad, jeigu kol kas neturite galimybės tam skirti pinigų, tuomet pakoreguokite savo valgiaraštį iki tol, kol galėsite įsigyti papildomos įrangos.

    Taip pat labai svarbu išsirinkti gerą šaldymo įrangą, nes kavinėje visada turi būti įvairiausių produktų. Jeigu kavinė bus nedidelė ir asortimentas nebus labai platus, tuomet galite rinktis mažesnio tūrio šaldytuvą. Jeigu planuojate klientams labai įvairų valgiaraštį ar Jūsų kavinėje apsilanko daug žmonių, tuomet verta rinktis didesnio tūrio, galbūt dvidurį šaldytuvą. Verta atkreipti dėmesį į tai, ar galima keisti šaldytuvo durelių kryptį, nes pradėjus dirbti virtuvėje, gali paaiškėti, jog šaldytuvas atsidaro labai nepatogiai, o keisti jo vietos jau nebegalima. Tad, laiko taupymo  atžvilgiu durelių krypties keitimas Jums būtų tik į naudą. Perkant šaldiklį svarbu numatyti, kas bus jame laikoma, nes vieni šaldikliai yra skirti ledų laikymui, kiti gėrimams ir pan.  Jeigu norite laikyti įvairius skirtingus produktus, geriau pasirinkti universalų šaldiklį. Šaldiklis gali būti su durelėmis viršuje arba iš šono. Jei bus nepatogu atidarinėti iš šono, tuomet galite rinktis su stumdomomis durelėmis viršuje. Tačiau, ant jo negalėsite laikyti jokių daiktų.

    Renkantis indų plovimo įrangą svarbu bent maždaug apgalvoti, kiek klientų sulauksite. Pagal tai galima rinktis galingesnę, vienu kartu išplaunančią daugiau indų rinkinių, arba mažesnę, kuri išplaus mažau indų, taip sunaudodama mažiau energijos bei vandens kaštų.

    Be šių pagrindinių pirkinių, Jums teks įsigyti ir smulkesnės buitinės technikos: mėsmalių, pjaustymo ir smulkinimo prietaisų, blenderių, plaktuvų, kavos gaminimo aparatų, žinoma, negalima pamiršti puodų ir indų, kuriuos vertėtų rinktis labai atidžiai, jei norima, kad jie tarnautų daug metų.

    Prieš įsigyjant visą įrangą, derėtų gerai apgalvoti, kokių prietaisų Jums reikia, kur ką statysite, kokia įranga bus dažniausiai naudojama ir pan. Tinkamai pasirinkta kavinių įranga leis ilgą laiką nesukti sau galvos ir taip sutaupysite savo laiko bei pinigų.

     

    PR

    Atsakyti:

    Prašome įrašyti komentarą
    Prašome įvesti vardą čia