Varškės tortas su obuoliais

    1885
    0

    tortas

    Skanus, nekeptas ir lengvai pagaminamas tortas.

    Biskvitą galima pirkti pirktinį, tačiau galima ir išsikepti. Tam reikės:

    2 kiaušinių, 50 g cukraus, 50 g miltų, 1 arb. š. kepimo miltelių, 0,5 arb.š. vanilinio cukraus, 3-4 v. š. obuolių sulčių (biskvitui sulaistyti).

    Darbo eiga: Kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi plakti mikseriu apie 2 minutes. Suberti miltus ir kepimo miltelius ir vėl plakti apie 2 minutes. Į 24 cm torto formą supilti masę (formą galima iškloti kepimo popieriumi arba šiek tiek pavilgyti aliejumi (kuris neturi specifinio kvapo).  Kepti apie 20 minučių 190 C orkaitėje. Biskvitą atvėsinti ir būtinai sulaistyti obuolių sultimis (galima ir kitomis vaisių sultimis).

    Jei biskvitą pirkote, tuomet šį etapą galėjote ir praleisti. Pirktinio biskvito galite labai gausiai nelaistyti.

    Sekantis etapas – antro varškės sluoksnio gaminimas.Tam reikės: 450 ml plakamosios grietinėlės, 2 pakelių desertinės „Plombyrinės” varškės (galima imti ir paprastą liesą varškę, tačiau tuomet reikės nepamiršti įdėti į masę cukraus), 25 g želatinos, galima įdėti pusę dėžutės kondensuoto saldinto sutirštinto pieno, kuris priduos dar geresnį skonį. 

    Darbo eiga: Želatiną užpilame 70 ml vandens ir paliekame išbrinkti (aš asmeniškai nebrinkinu).

    Atskiruose induose išplakame varškę ir grietinėlę iki standumo. Į varškę supilame ketvirtadalį išplaktos grietinėlės ir nedideliu greičiu plakame iki vientisos masės. Jei norime, supilame kondesuotą pienelį. Suplakame. Tuomet į masę supilame ištirpintą želatiną. Sudedame likusią plaktą grietinėlę ir nedideliu greičiu plakame iki vientisos masės.

    Ant biskvito pagrindo galime padėlioti šiek tiek vaisių, aš asmeniškai dėliojau mandarinus, apelsinus. Arba visą tai sumaišyti į varškės masę. Nors galima masę daryti ir be vaisių.

    Tada paruoštą kremą pilame ant biskvito, išlyginame ir statome į šaldytuvą sustingti.

    Sekantis etapas: obuolių sluoksnio gamyba. Tam reikės: 500 g nuluptų ir supjaustytų kubeliais obuolių. 20 g želatinos, 0,5 arb. š cinamono, cukraus pagal skonį, 200 ml vandens.

    Darbo eiga:

    Želatiną užpilti 60 ml vandens ir palikti išbrinkti. Supjaustytus kubeliais obuolius dėti į puodą, pilti vandenį, cukrų, cinamoną ir virti, kol obuoliai suminkštės ir dalis suvirs iki obuolienės konsistencijos. (galima palikti šiek tiek ir obuolių gabaliukų ne visai suvirusių). Išvirusius obuolius šiek tiek atvėsiname. Tuomet į masę pilame ištirpintą želatiną ir pilame ant sustingusio kremo. Paliekame, kol sustings.

    Aš asmeniškai prieš pilant obuolių masę, ant kremo paviršiaus išdėlioju mandarinų, šiek tiek šokoladinių papuošimų tortui. Verdant obuolienę į masę taip pat įmetu keletą gabalėlių apelsinų.

    Kai viskas sustingsta, tortą galime tiekti ant stalo.

    Tortas tikrai skanus ir greitai bei lengvai pagaminamas…

    Bet būtina nepamiršti sulaistyti biskvito.

    Tortą taip pat galima įvairiai modifikuoti pagal savo skonį.

    Skanaus...

    Atsakyti:

    Prašome įrašyti komentarą
    Prašome įvesti vardą čia