Pradinis Gyvenimas Receptai Užkandžių idėjos jūsų Helovino vakarėliui

Užkandžių idėjos jūsų Helovino vakarėliui

688
0

Helovinas – metų laikas, kai atgyja šmėklos ir vaiduokliai, į televizoriaus ekranus atkeliauja siaubo filmai, o į namus – šiurpios istorijos. Šventei paskaninti ieškoma teminių užkandžių, bandoma juos pagaminti kuo panašesnius į siaubo filmų veikėjus ar kitus šiurpinančius padarus. Tačiau kiekvienos šventės akcentas – laikas kartu su kitais.

Teminiai Helovino vakarėliai vaikams ir suaugusiesiems – populiariausia šios šventės detalė. Vakarėliuose daugiausia dėmesio skiriama žaidimams, sezoniniams patiekalams ir šventiniams kostiumams. Helovino užkandžiai ir patiekalai – taip pat itin svarbi šventės dalis.

„Lidl“ ekspertai siūlo pasigaminti tris Helovino vakarėliui tinkamus užkandžius, kurie bus ne tik gardūs, bet ir primins Helovino pagrindinius atributus.

Ant pagaliuko – paprastai paruošiami, siaubulingi desertai

Jums reikės:

180 g sausainių

130 g kreminio sūrio

200 g balto šokolado

20 g juodojo šokolado

Medinių iešmelių

Sutrinkite sausainius virtuviniu smulkintuvu iki smulkių trupinių. Trupinius sumaišykite su kreminiu sūriu iki vientisos, šiek tiek lipnios masės. Iš gautos masės suformuokite graikiško riešuto dydžio rutuliukus ir padėkite ant kepimo popieriumi išklotos lėkštės ar skardos.

Virš garų vonelės ištirpinkite nedidelį gabaliuką balto šokolado (apie 10–20 g). Medinių iešmelių, ant kurių mausite, galiukus (maždaug 3–5 cm, kiek smeigsis į rutuliuką) pamirkykite tirpintame baltame šokolade ir tada iešmelius smeikite į rutuliukus. Mažiausiai pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą, kad truputį sustingtų.

Virš garų vonelės ištirpinkite likusį šokoladą ir jame pamirkykite rutuliukus. Pamirkytus sustatykite į plačią stiklinę, kad vienas su kitu nesiliestų, ir padėkite į šaldytuvą, kad truputį pastingtų.

Likusį šokoladą pašildykite virš garų vonelės, kad suskystėtų, ir supilkite į konditerinį maišelį. Maišeliu suformuokite mumijų „siūlus“ ant rutuliukų, palikdami šiek tiek vietos mumijų akytėms.

Ištirpinkite juodąjį šokoladą ir dantų krapštuku iš jo nupieškite mumijų akytes. Padėkite rutuliukus–mumijas į šaldytuvą, kad papuošimai sustingtų.

Sūrio kamuoliukų šikšnosparniai

Patiekalui prireiks:

400 g fermentinio arba čederio sūrio

100 g mėgstamų riešutų

2 v. š. majonezo arba tepamo sūrelio

2 skiltelių česnako

1 saujelės alyvuogių

2 saujų tortilijų arba bulvių traškučių

Sūrį smulkiai sutarkuokite, įspauskite česnako ir viską gerai sumaišykite su majonezu arba tepamu sūreliu. Iš sūrio masės rankomis suformuokite graikinio riešuto dydžio kamuoliukus. Kiekvieną kamuoliuką apvoliokite smulkintuose riešutuose.

Jeigu riešutai sunkiau liptų, galite įdėti šiek tiek daugiau majonezo į sūrio masę arba kiekvieną kamuoliuką apvolioti truputyje majonezo, ir tik tada riešutuose.

Šikšnosparnių akytėms žiedeliais supjaustykite alyvuoges ir jas lengvai įspauskite į rutuliukus. Į alyvuogių centrą įdėkite po lašą majonezo arba tepamo sūrelio. Šikšnosparnių sparnus ir ausytes padarysite pridėję tortilijos traškučius. Prieš tiekdami ant stalo, kamuoliukus geriausiai bent valandai palaikykite šaldytuve, kad truputį apdžiūtų ir sutvirtėtų.

Sveikas paprikų ir daržovių užkandis su jogurtiniu padažu

Šiam užkandžiui reikės:

Trijų skirtingų spalvų paprikų

1 morkos

1 ilgavaisio agurko

Padažui:

100 g graikiško jogurto

10 g mėtų

1 šlakelio citrinos sulčių

Druskos ir pipirų pagal skonį

Petražolių papuošimui

Nupjaukite paprikų viršų ir pašalinkite sėklas. Nedideliu peiliu išpjaustykite veidukus.

Nuskuskite morką ir nuplaukite agurką. Abi daržoves supjaustykite lazdelėmis, sudėkite jas į paprikas. Papuoškite patražolėmis.

Padažui paruošti smulkiai supjaustykite mėtas ir suberkite į graikišką jogurtą. Įspauskite šlakelį citrinos sulčių, pagardinkite druska ir pipirais, išmaišykite.

Paprikų ir daržovių užkandėlę patiekite su paruoštu jogurtiniu padažu.

Atsakyti:

Prašome įrašyti komentarą
Prašome įvesti vardą čia