Sveiko maisto šventė kukli, bet gardi

    1556
    0

    apziura2

    Ukmergės kultūros centre, gruodžio 5 dieną, visi sveikuoliai, jiems prijaučiantys ar tiesiog besidomintys sveika mityba piliečiai, rinkosi į Sveiko maisto šventę, kurią organizavo Ukmergės Visuomenės sveikatos biuras ir Sveikuolių klubas.

     

     

     

    Šventėje dalyvavo Atkočių, Lyduokių kaimo bendruomenės atstovai, Sližių bendruomenės moterų klubas „Seklyčia“, Senamiesčio pagrindinės mokyklos bei Užupio vidurinės mokyklos jaunieji sveikuoliai, Lietuvos pensininkų sąjungos „Bočiai” ir Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacijos Ukmergės skyriaus nariai bei Sveikuolių klubas. Kiekvienas jų paruošė sveiko maisto „stalelius”. Galėjai pasivaišinti skaniais, nebrangiais, iš sveikų maisto produktų paruoštų patiekalų.  Kiekvieno “stalelio” atstovai turėjo prisistatyti bei pristatyti savo patiekalus. Vėliau specialiai sudaryta komisija iš Visuomenės sveikatos biuro rinko geriausiai pasirodžiusią komandą. Buvo išrinktos 3 komandos: tai Sližių, Lyduokių kaimo bendruomenės bei Lietuvos pensininkų sąjungos Ukmergės skyriaus „Bočiai”. Visoms komandoms-laimėtojoms buvo įteiktos Nijolės Marcinkevičienės „METAI UŽ STALO. Kalendorinių švenčių ir sezoniniai valgiai“ knygos.Susirinkusius į šventę linksmino Ukmergės kultūros centro folkloro ansamblis „Pyniava”.

    vilkmerge.lt

     

    atkociai

    Atkočių kaimo bendruomenė paruošė patiekalų, pagamintų iš antrinių pieno žaliavų stalelį.  Buvo galima pasivaišinti pasukų paplotėliais, varškės sūriu iš išrūgų, pasukų gėrimu, pagardintu avietėmis.

    atkociai2

    atkociai3

    Ant Lyduokių kaimo bendruomenės stalelio puikavosi grybų sūris, margaspalvis sviestas, kurį galėjai tepti ant naminės duonos, susirinkusieji skanavo aguonų sūrio su riešutais, gėrė morkų kavą bei obuolių sultis su medumi.

    lydfuokiai

    apziura1

    lyduokiai

    lyduokiai1

    Sližių kaimo bendruomenės moterų klubas „Seklyčia” paruošė morkų pudingą, manų chalvą, daržovių kroketus, raugintų burokėlių sriubą su silke ir kt.

    sliziai

    sliziai1

    Užupio vidurinės mokyklos jaunųjų sveikuolių paruošti patiekalai: obuolių pyragas, įvairūs kotletai,  morkų pyragas ir kt.

    uzupio

     

    apziura3

    Senamiesčio pagrindinės mokyklos sveikuoliai paruošė: šventinių saldainių, maltinių iš pupelių, pupelių salotų, perlinių kruopų mišrainę, avižinių sausainių.

    senamiescio

    apziura

    Sveikuolių klubo stalas buvo gausus: kopūstų blyneliai, sojų dribsnių troškinys su daržovėmis, spurgos su morkomis, kopūstų salotos, morkų chalva, morkų, grybų salotos ir kt. Ant stalo puikavosi ir bitininko Vytauto Markausko bičių produktai: medus, bičių duonelė bei pienelis.

    sveikuoliai1

    sveikuoliai2

    sveikuoliai3

    komisijos

    Ypač gardžiai atrodė „Bočiai” stalelis: jame galėjai išvysti ir iš agurko padarytą krokodilą, galėjai paskanauti įdarytų burokėlių, pasmaližauti daržovių želė tortu, datulių saldainiais, varškės kukulaičiais, moliūgų pyragu, atsigaivinti svarainių gaiva.

     

     

    bociai

    bociai1

    bociai2

    bociai3

    Visus šviežiomis sultimis ir skaniais sausainiais vaišino parduotuvė „Greta”.

    parduotuve_greta

    parduotuve_greta1

    visi3

    Atsakyti:

    Prašome įrašyti komentarą
    Prašome įvesti vardą čia