Pradinis Verslas Verslo naujienos Šiemet per Velykas pirkėjai plačiau atvers pinigines

Šiemet per Velykas pirkėjai plačiau atvers pinigines

4278
3

Velykų stalui šiemet ketinama išleisti daugiau, rodo prekybos tinklo „Maxima“ trečius metus iš eilės atliekama velykinė pirkėjų apklausa. Šiemet beveik pusė pirkėjų šventiniam stalui skirs nuo 50 iki 100 eurų. Pernai ir užpernai didžiausia pirkėjų dalis teigė išleisianti 21–50 eurų. Nepaisant to, „Maxima“ skelbia padėsianti Velykas su kupinu stalu sutikti visiems savo pirkėjams ir rodo pavyzdžius, kaip galėtų atrodyti tiek taupančiųjų, tiek mėgstančių paišlaidauti velykinis stalas.

„Vartotojų įpročių tyrimą atliekame nuo euro įvedimo ir visus šiuos metus pirkėjų nuotaikos gerėja – šventiniam stalui jie ketina išleisti vis daugiau. Vis dėlto, mūsų parduotuvėse apsiperka labai skirtingų poreikių ir galimybių pirkėjai – norime užtikrinti sočias Velykas jiems visiems. Dėl to pasirūpinome, kad tiek perkamiausių maisto produktų, tiek jau paruoštų mūsų „Meistro kokybės“ gaminių asortimentas būtų platus tiek taupantiems, tiek galintiems sau leisti daugiau“, – sako Kristina Meidė, bendrovės „Maxima LT“ generalinė direktorė.

Dauguma skirs iki 100 eurų

Remiantis apklausos duomenimis, didžiausia dalis respondentų, 45 proc., šiemet Velykoms skirs nuo 50 iki 100 eurų. Lyginant su 2015 ir 2016 metais, šiemet „Maxima“ pirkėjai planuoja gausesnius ar gurmaniškesnius pirkinius Velykiniam stalui ir leis sau kone dvigubai daugiau nei pernai. Taip pat 5 proc. ūgtelėjo ta pirkėjų dalis, kuri sakė, kad Velykoms išleis net iki 150 eurų. Kita vertus, daugiau nei 70 proc. teigia, nors šventiniam stalui specialiai netaupys, tačiau nuolaidų ir akcijų dairysis.

„Kaina visuomet yra svarbus kriterijus, nepriklausomai nuo to, ar artėja šventės, ar apsiperkama kasdien. Mažos kainos ir platus asortimentas visuomet buvo tradicinės „Maximos“ stiprybės. Kita vertus, matome, jog gyvenimo tempui spartėjant, mūsų pirkėjai turi vis mažiau laiko tinkamai pasiruošti šventėms. Dėl to ypač per šventes, kai žmonės dažniau užsuka į parduotuves, norime, kad jie jaustų, jog pagalvojome ir pasirūpinome už juos. Juk žinome, kad šventės yra ne tik didelis džiaugsmas, tačiau ir rūpestis jas ruošiantiems“, – priduria K. Meidė.

Kas ketvirtas pirks jau pagamintus patiekalus

Jau trečius metus „Maximos“ atliekama apklausa rodo, kad lietuvių pasiruošimo Velykoms tendencijos išlieka panašios, o švenčiama tradiciškai – su šeima ir prie gausaus vaišių stalo. Didžioji dalis apklaustųjų – 61 proc. šventinį stalą ruošia patys, o parduotuvėse perka tik produktus. Tačiau 37 proc. teigė, kad net jeigu gamina patys, dalį patiekalų perka jau pagamintus.

Pasiruošti gražų ir sotų velykinį stalą „Maximos“ meistrai pasiūlė parengę tris skirtingus šventinių meniu variantus. Vienas jų skirtas norintiems sutaupyti, kitas – tradicinis, tai yra sudarytas iš to, ką lietuviai dažniausiai renkasi savo šventiniam stalui, o trečiasis – gurmanams. Jų vertė atitinkamai siekia apie 20, 50 ir 100 eurų. Patiekalų įvairovė – nuo tradicinių lietuviškų mišrainių iki jūros gėrybių ar egzotiškų patiekalų.

Šokteli putpelių kiaušinių paklausa

Kiaušiniai išlieka neatsiejamu Velykų atributu – jų pardavimai prieš Velykas išauga net keletą kartų. Populiariausi, žinoma, vištų kiaušiniai – juos ant stalų deda beveik visi. Įdomu tai, kad visus metus populiariausi – rudi vištų kiaušiniai, bet prieš šventes itin išauga baltų kiaušinių pardavimai. Pastaruosius pirkėjai renkasi, nes jie patogesni marginimui, mat gaunasi gražesnės ir sodresnės spalvos. „Maximos“ apklausos duomenys rodo, kad pirkėjai vis aktyviau ieško įvairovės: penktadalis pirkėjų Velykų stalui renkasi ir mažiau įprastus putpelių kiaušinius.

Daugiau nei dvidešimt metų putpelių kiaušinius „Maximai“ tiekianti Lietuvos ūkininkė Daiva Urbonavičiūtė džiaugiasi, kad jos produkcijos paklausa nuolat auga. Ūkininkė teigia, kad jos šeimos ūkis užaugo kartu su „Maxima“ – šiuo metu „Maximai“ tiekia apie trečdalį savo produkcijos.

„Praėjusiais metais „Maximai“ Velykoms tiekėme 16 tūkst. putpelių kiaušinių dėžučių, šiemet poreikis jau išaugęs ketvirtadaliu. Pirkėjai putpelių kiaušinius vis labiau vertina dėl maistinių savybių – jų sudėtyje gausu kalcio, vitaminų A ir D. Jie taip pat tinka alergiškiems žmonėms“, – teigia D. Urbonavičiūtė.

Velykos „Maximoje“ – ir labiausiai taupantiems, ir mėgstantiems paišlaidauti

„Maximoje“ patiekalų įvairovė plati: gražų, skanų, gausų stalą gali turėti visi – nuo taupančiųjų iki gurmanų.

„Maximos“ meistrų paruošto Velykų stalo už maždaug 20 eurų pavyzdys:

  1. Margučiai + majonezas + krienai
  2. Keptas karpių zuikis su pievagrybiais
  3. Keptos žuvies, krabų lazdelių ir sūdytos lašišos rinkinys
  4. Silkė su keptomis morkomis ir saulėgrąžomis
  5. Sluoksniuota silkių mišrainė
  6. Kiaulienos ir jautienos šaltiena
  7. Salotos su kepta vištiena ir riešutais
  8. Pomidorų ir špinatų salotos
  9. Plikyta duoda
  10. Sūrio plokštainis su kivių įdaru
  11. Saldainiai
  12. Gira

„Maximos“ meistrų paruošto Velykų stalo už maždaug 50 eurų pavyzdys:

  1. Margučiai (dažyti lukštais) + majonezas + krienai
  2. Nedažyti putpelių kiaušiniai
  3. Įdaryti kiaušiniai su kumpiu ir grybais
  4. Įdaryta kalakuto krūtinėlė su graikiškais riešutais
  5. Keptos žuvies, krabų lazdelių ir sūdytos lašišos rinkinys
  6. Vaisiais įdaryta višta
  7. Silkių tortas
  8. Proginis vyniotinių rinkinys
  9. Brokolių salotos su saulėgrąžomis ir džiovintomis spanguolėmis
  10. Salotos su kepta vištiena ir persikais
  11. Sūrio užtepėlė su trumais
  12. Skrudinti skrebučiai su sviestu
  13. Juoda duona
  14. Gaivusis tortas su braškėmis ir mangais
  15. „Boba“ su vyšniomis ir cukatomis
  16. Saldainiai
  17. Obuolių sultys

„Maximos“ meistrų paruošto Velykų stalo už maždaug 100 eurų pavyzdys:

  1. Margučiai (ekologiški) + majonezas + krienai
  2. Nedažyti virti putpelių kiaušiniai
  3. Įdaryti kiaušiniai su krevetėmis ir džiovintais pomidorais
  4. Karštai rūkytos kiaušinių puselės su kumpiu arba jūros gėrybėmis
  5. Įdaryta kalakuto krūtinėlė su graikiškais riešutais
  6. Keptas vištienos „zuikis“ su žemės riešutais
  7. Vaisiais įdaryta višta
  8. Keptas įdarytas karpis
  9. Silkė su saldžiarūgščiu padažu
  10. Žuvies vyniotinių rinkinys
  11. Salotos su bulguro kruopomis ir krevetėmis
  12. Rūkytų burokėlių karpačio
  13. Daržovių salotos su baziliku ir skrebučiais
  14. Tuno salotos su avokadu
  15. Sūrio užtepėlė su triumais
  16. Užtepėlė su džiovintais pomidorais
  17. Vištų kepenėlių paštetas su brendžiu ir figomis
  18. Skrudinti skrebučiai su sviestu
  19. Tamsi duona
  20. Traškus desertas su vanilinio skonio kremu
  21. „Boba“ su vyšniomis ir cukatomis
  22. Šokoladinis biskvito be miltų tortas
  23. Saldainiai
  24. Apelsinų sultys

maxima.lt

 

Atsakyti:

Prašome įrašyti komentarą
Prašome įvesti vardą čia