Maltos mėsos blyneliai, skanūs tiek karšti, tiek šalti
Tešlai:
50 g marinuotų agurkų
2 kiaušiniai
300 ml vandens
150 g miltų
500 g maltos mėsos
100 g tarkuoto fermentinio sūrio
žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
Padažui:
100 g grietinės
100 g majonezo
50 g marinuotų agurkų
1 virtas kiaušinis
druskos
Mažais kubeliais supjaustome agurkus. Į indą įmušame kiaušinius, įpilame vandens, išplakame. Tada sumaišome su miltais. Į tešlą įmaišome ir maltą mėsą, smulkintus agurkus ir tarkuotą sūrį. Pagardiname druska ir pipirais. Į keptuvę įpilame aliejaus ir kepame blynelius.
Padažui smulkiai sutarkuojame agurkus ir virtą kiaušinį, sumaišome su likusiais produktais. Blynelius patiekiame su padažu.