Pradinis Kultūra Rugpjūčio 23-ąją prisiminta ir kovojanti Baltarusija

Rugpjūčio 23-ąją prisiminta ir kovojanti Baltarusija

1298
0

Rugpjūčio 23-ąją kasmet prisimenami už tėvynės laivę kovoję Lietuvos partizanai, prisimenamos skaudžios netektys, kurias atnešė Sovietų Sąjungos ir Vokietijos paktas. Tą dieną kalbomis, prisiminimais pagerbiami žmonės, žuvę ir kovoję už šalies Laisvę, prisimenamas „Baltijos kelias“, suvienijęs tris Baltijos šalis – Lietuvą, Latviją ir Estiją.

Šiais metais minėjimas vyko baigiamame tvarkyti skvere Klaipėdos ir Vasario 16-osios gatvių sankryžoje, prie paminklinio akmens Partizanams. Po šv. mišių švč. Trejybės bažnyčioje susirinkusieji pasitikti Meno mokyklos muzikos skyriaus orkestro (vad. Ričardo Kamarausko), lydimi šaulių nužygiavo iki paminklinio akmens. Tylos minute pagerbus žuvusius, renginio dalyviai klausėsi Kultūros centro mišraus choro „Tremtinys“ (vad. Julė Juodienė, koncertmeisterė Dalia Sližienė) dainų.

Rajono meras Rolandas Janickas, sveikindamas susirinkusius, paminėjo, kad, norint pasiekti tikslą gyvenime reikia vienybės. To pavyzdys – „Baltijos kelias“. Seimo narys Juozas Varžgalys prisiminė, kad jau trisdešimt metų mes laisvi, galime laisvai keliauti po pasaulį, mokytis, dirbti. Ir pakvietė laisvę saugoti. Politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Ukmergės skyriaus pirmininkė Aldona Kalesnikienė prisiminė norėjusius gyventi laisvoje Lietuvoje ir kovojusius už tai.

Tą pačią dieną, solidarizuojantis su kaimynine Baltarusija, buvo rengiamas „Laisvės kelias“. Šiai akcijai buvo pasiūta istorinė Baltarusijos vėliava. 13-os metrų ilgio vėliava buvo išskleista skvere, po to ji iškeliavo į „Laisvės kelio“ vietą. Vakarop kartu link Medininkų išvyko ir apie 40 ukmergiškių.

Minėjimą baigė instrumentinio folkloro grupė „Ratilai“ iš Vilniaus.

Atsakyti:

Prašome įrašyti komentarą
Prašome įvesti vardą čia