Ingredientai:
• saldžiarūgščiai obuoliai: 5
• varškė: 200 gramų (riebi)
• cukrus: 3-4 valgomieji šaukštai
• sviestas: 1 valgomasis šaukštas
• vanilinis cukrus: 1 arbatinis šaukštelis
• cinamonas: 1/2 arbatinio šaukštelio
• lazdyno riešutai: keli
• razinos arba džiovintos spanguolės
Darbo eiga:
1. Pirmiausia dubenėlyje ištrinkime varškę su cukrumi, vaniliniu cukrumi sviestu, bei kiaušinio tryniu. Tada obuolius išskobkime (išimkime sėklalizdžius bei šaukšteliu išgremžkime dalį minkštimo).
2. Tuomet į išskobtas ertmes pridėkime varškės, pabarstykime riešutais bei razinomis arba tiesiog džiovintomis spanguolėmis.
3. Galiausiai kepkime iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-30 minučių. Jau iškepusius obuolius pabarstykime cinamonu ir patiekime visiems smaližiams valgyti.
Dėkojame Nijolei Giedraitienei už receptą