Kepti obuoliai su varške

    0
    obuoliai

    obuoliai

    Ingredientai:
    •    saldžiarūgščiai obuoliai: 5
    •    varškė: 200 gramų (riebi)
    •    cukrus: 3-4 valgomieji šaukštai
    •    sviestas: 1 valgomasis šaukštas

    •  vanilinis cukrus: 1 arbatinis šaukštelis
    •    cinamonas: 1/2 arbatinio šaukštelio
    •    lazdyno riešutai: keli
    •    razinos arba džiovintos spanguolės

    Darbo eiga:
    1. Pirmiausia dubenėlyje ištrinkime varškę su cukrumi, vaniliniu cukrumi sviestu, bei kiaušinio tryniu. Tada obuolius išskobkime (išimkime sėklalizdžius bei šaukšteliu išgremžkime dalį minkštimo).
    2. Tuomet į išskobtas ertmes pridėkime varškės, pabarstykime riešutais bei razinomis arba tiesiog džiovintomis spanguolėmis.
    3. Galiausiai kepkime iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-30 minučių. Jau iškepusius obuolius pabarstykime cinamonu ir patiekime visiems smaližiams valgyti.

     

    Dėkojame Nijolei Giedraitienei už receptą

    Atsakyti:

    Prašome įrašyti komentarą
    Prašome įvesti vardą čia