Mero posto siekia aštuoni kandidatai

    3110
    0

    posedziusale1

    Kovo 1 dieną rinksime rajono valdžią – 24 rajono tarybos narius ir pirmą kartą tiesiogiai merą. Tiesiogiai renkamo rajono mero posto panoro siekti aštuoni kandidatai, o rajono tarybos nariais panoro būti 273 kandidatai, priklausantys 7 partijoms ir dviems visuomeniniams rinkimų komitetams.

     

    Tai paaiškėjo po to, kai kandidatai, partijos ar visuomeniniai rinkimų komitetai Vyriausiajai rinkimų komisijai pristatė rinkiminius dokumentus. Kandidatams dar reikėjo surinkti 270 parašų, remiančių vieną ar kitą partiją, rinkiminį komitetą ar kandidatą. Preliminariais duomenimis, visi kandidatai pateikė daugiau negu reikia parašų.

    Rinkėjai, atėję į balsavimo apylinkes, gaus du biuletenius. Viename – aštuonios pavardės kandidatų į merus. Jeigu vienas kandidatas surinks daugiau kaip 50 procentų į rinkimus atėjusių rinkėjų balsų, jis iš karto tampa meru. Jeigu ne, du daugiausiai procentų surinkę kandidatai po dviejų savaičių varžysis antrame rinkimų ture. Taip pat rinkėjas gaus biuletenį su devyniais partijų ir Visuomeninių rinkimų komitetų pavadinimais. Prabalsavęs už kažkurį sąrašą jis penkiems kandidatams į tarybos narius galės paskirti pirmumo balsus.  

    Pristatome visus kandidatus į merus:

    Pagal abėcėlę pirmoji kandidatė sąraše į mero postą bus Agnė Balčiūnienė. Iškelta Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos ji yra jauniausia kandidatė į rajono merus – rinkimų dieną jai bus 27 metai. Būdama savivaldybės darbuotoja kandidatė turi aukštąjį magistro laipsnį, pagal išsilavinimą – teisininkė.

    Kandidato86107Foto

    Nijolės Giedraitienės kandidatūrą į merus iškėlė Visuomeninis rinkimų komitetas „N. Puteikio komanda“. 56 metų kandidatė pagal išsilavinimą pedagogė, baigusi Šiaulių pedagoginį universitetą. Ji žinoma kaip pirmosios privačios pradinės mokyklos įkūrėja ir savininkė.
     

    Rolando Janicko kandidatūrą iškėlė Darbo partija. 48 metų kandidatas VGTU gavo magistro išsilavinimą Investicijų valdymo srityje. Jis rajono taryboje jau dvi kadencijos. Dirbo savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoju, dabar dirba mero pavaduotoju.

    Andrius.Kalesnikas

    28 metų Andriaus Kalesniko kandidatūrą į merus iškėlė Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai). Buvęs Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos narys ir jos atstovas taryboje nuo 2007 metų turi net du magistro laipsnius, gautus 2010 metais. Šiuo metu jis dirba UAB „Ukmergės butų ūkis“.

    j.Kazenas

    Julius Kazėnas išsikėlė pats. Vyriausias, 62 metų kandidatas, dokumentuose nurodo, kad buvo teistas už savalaikį deklaracijų nepateikimą. Prezidentė Dalia Grybauskaitė jam suteikė malonę. 1984 metais baigęs Leningrado aukštąją partinę mokyklą, rašo, kad numato baigti Aleksandro Stulginskio universitetą 1991 metais. Kandidatas nurodo, kad deklaruoja 3 163 litus ir 11 centų pajamų per metus.

    IMG 1875

    Turtingiausias kandidatas į rajono merus Valdas Petronis. Rinkimų dieną 44 metus turėsiantį kandidatą iškėlė Lietuvos socialdemokratų partija. VPU įgijęs bakalaurą kandidatas šiuo metu vadovauja UAB „Statybos montavimo darbai“. Rajono taryboje jis dirbo tris kadencijas – 2000 – 2011 metais, vadovavo Naujosios sąjungos Ukmergės skyriui.
     var

    58 metų Juozo Varžgalio kandidatūrą rinkimuose į rajono merus iškėlė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga. Baigęs Žemės ūkio akademiją J. Varžgalys buvo išrinktas 2011 – 2015 metų kadencijos rajono tarybos nariu. Nuo 2004 iki 2013 metų ėjo savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas.
     Kandidato84681FotoJolitos Žurauskienės kandidatūrą į rajono merus iškėlė partija Tvarka ir teisingumas. 49 metų kandidatė – pedagogė, baigusi VPI. Šiuo metu ji dirba žurnaliste UAB „Krašto spauda“ ir mokytoja „Šilo“ pagrindinėje mokykloje.

    Kas kandidatuoja į rajono tarybą partijų ir Visuomeninių rinkimų komitetų sąrašuose pranešime sekančiame straipsnyje.

    vilkmerge.lt

    Atsakyti:

    Prašome įrašyti komentarą
    Prašome įvesti vardą čia