Diskusija tema „Dienos socialinė globa asmens namuose. Paklausa ir perspektyvos“

    2315
    0

    idoz751678

    Praėjusią savaitę Ukmergės Nestacionarių paslaugų centre vyko apskritojo stalo diskusija tema „Dienos socialinė globa asmens namuose. Paklausa ir perspektyvos“.

    Centro duomenimis, Ukmergės rajone yra apie 500 pensinio amžiaus žmonių su nuolatiniu slaugos poreikiu. Ukmergės nestacionarių paslaugų centras nuo sausio mėnesio teikia dienos socialinę globą centro lankytojams su proto bei kompleksinėmis negaliomis. Vis dažniau girdint klausimą, ar nėra įmanoma socialinės globos paslaugas vykdyti asmens namuose, centro darbuotojai pasikvietė žmonių, vykdančių šią veiklą, pasidalinti savo patirtimi.

    Diskusijose dalyvavo Ukmergės rajono savivaldybės mero pavaduotojas Regimantas Baravykas, Ukmergės rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėja Valdonė Ginaitienė, vedėjos pavaduotoja Eglė Bernadeta Štarienė, skyriaus vyr. specialistė Lina Sabaliauskienė. Savo patirtini dalinosi Klaipėdos miesto socialinės paramos centro direktorė Diana Stankaitienė bei centro darbuotojos Aušra Prišmontienė, Genovaitė Staponkienė, Irena Venckuvienė, socialinė darbuotoja iš Švedijos Catharina Hansen bei socialinis darbuotojas iš Turkijos Tufan Firat Goksel. Su svečiais diskutavo Ukmergės nestacionarių paslaugų centro direktorė Sigita Bakanauskienė, centro vyr. socialiniai darbuotojai ir administracijos darbuotojai.

    Klaipėdos miesto Socialinės paramos centro direktorė Diana Stankaitienė pasidalino informacija apie jų centro veiklą ir didžiausius sunkumus, su kuriais buvo susidurta veiklos pradžioje. Kaip didžiausi sunkumai buvo įvardinti sveikatos priežiūros licencijos gavimas, žmogiškųjų išteklių trūkumas. Ukmergės nestacionarių paslaugų centro bei rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus specialistai naudojosi suteikta galimybe pasisemti patirties, užduoti jiems rūpimus klausimus, kurie padėtų ateityje išvengti klaidų.

    Ukmergės rajono savivaldybės mero pavaduotojas Regimantas Baravykas džiaugėsi, kad Nestacionarių paslaugų centro komanda yra orientuota į naujas, Ukmergės kraštui būtinas, paslaugas, kurios, pasisėmus patirties, leis kokybiškai teikti socialines globos paslaugas asmens namuose.

    ukmerge.lt

     

    Atsakyti:

    Prašome įrašyti komentarą
    Prašome įvesti vardą čia