Pradinis Gyvenimas Receptai Pasaulio krepšinio čempionato pusfinaliai – su užkandžiais iš keturių šalių virtuvių

Pasaulio krepšinio čempionato pusfinaliai – su užkandžiais iš keturių šalių virtuvių

808
0

Jau šiandien įvyks 2023 m. FIBA pasaulio krepšinio čempionato pusfinaliai, o su jais atkeliauja ne tik įspūdingos krepšinio rungtynės, bet ir puikūs pusfinalio šalių užkandžiai. Kiekviena pusfinalio šalis turi ypatingus užkandžius, kurie patiks ne tik jų sirgaliams. JAV ir Vokietijos bei Serbijos ir Kanados dvikovos – puiki proga susipažinti su unikaliais ir gardžiais šių šalių kulinariniais užkandžių pasiūlymais.

Norintiems išbandyti amerikietišką užkandį, kuris ypač lengvai pagaminamas, „Lidl“ ekspertai siūlo pasigaminti šonine apvyniotus pievagrybius.

Amerikiečių užkandžiui pagaminti jums reikės:

300 g pievagrybių

260 g „Pilos“ kiaulienos šoninės juostelių

Juodųjų pipirų pagal skonį

Paruošimas:

Šoninės juosteles perpjaukite skersai pusiau. Kiekvieną juostelę apvyniokite aplink pievagrybius. Perverkite jį dantų krapštuku ir sudėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.

Apvyniotus pievagrybius pabarstykite juodaisiais pipirais. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje – maždaug 15–20 minučių. Patiekite iš karto. Skanaus!

JAV varžovai pusfinalyje – Vokietijos rinktinė, kuri demonstruoja akiai itin patrauklų krepšinį. Ši šalis garsėja garsiu savo šalies sportininkų palaikymo kultūra, todėl jie turi platų užkandžių pasirinkimą. Vienas iš mėgstamiausių vokiškų patiekalų, tinkantis prie įvairių gėrimų – baltojo ridiko užkandis.

Baltųjų ridikų užkandžiui pagaminti reikės:

Vieno baltojo ridiko

Druskos ir pipirų pagal skonį

Paruošimas:

Nulupkite ridiką ir supjaustykite plonomis juostelėmis arba naudokite spiralinį pjaustytuvą. Sudėkite į lėkštę, gausiai pabarstykite druska ir palikite kambario temperatūroje apie 30 minučių. Nupilkite išsiskyrusį vandenį ir pabarstykite ridikėlius maltais pipirais. Skanaus!

Kitame pasaulio krepšinio čempionato pusfinalyje susitiks Serbijos ir Kanados rinktinės. Lietuvius nugalėjusi Serbijos rinktinė turi ne tik gilias krepšinio tradicijas, tačiau ir užkandį, kuris padeda sirgaliams karštai palaikyti rinktinę.

Serbiškai paprikų ir baklažanų užtepėlei reikės:

4 vidutinio dydžio raudonųjų paprikų

1 vidutinio dydžio baklažano

Šlakelio alyvuogių aliejaus

2  sutrintų česnako skiltelių

2 a. š. baltojo vyno acto

Druskos ir pipirų pagal skonį

Paruošimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 240 laipsnių kaitros. Paimkite vidutinio dydžio kepimo skardą ir išklokite ją kepimo popieriumi. Baklažanus supjaustykite dideliais gabalais ir išdėliokite ant kepimo skardos.

Raudonąsias paprikas perpjaukite pusiau ir išdėliokite ant kepimo skardos greta baklažanų. Kepkite orkaitėje apie pusvalandį, kad paprikos įgautų juodą atspalvį.

Išimkite baklažanus ir paprikas iš skardos ir sudėkite į didelį dubenį, atidėkite į šalį maždaug 20 minučių. Kai baklažanai atvės, nulupkite odelę. Taip pat nulupkite paprikas, išimkite šerdį ir sėklas.

Sudėkite paprikas ir baklažanus į virtuvinį kombainą, įkrėskite trinto česnako į paprikų ir baklažanų mišinį, taip pat supilkite aliejų ir actą, įberkite tiek druskos ir pipirų pagal skonį. Susmulkinkite masę iki vientisos konsistencijos.

Paimkite vidutinio dydžio puodą ir išpilkite į jį virtuvinio kombaino turinį. Ant silpnos ugnies virkite maždaug pusvalandį, nuolat maišydami. Verdant užtepėlė turėtų sutirštėti, tuomet nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti. Mėgautis serbiška užtepėle galite ant mėgstamo pagrindo duonos ar ryžių trapučio. Skanaus!

Serbijos varžovai – Kanados rinktinė, kuri yra laikoma viena iš šio čempionato favoričių. Jų sirgaliai, stebėdami komandos rungtynes, ypač mėgsta skanauti specialius sumuštinius.

Kanadietiškiems krepšinio sirgalių sumuštiniams reikės:

1/4 mango

2 v. š. majonezo

1 a. š. maltos Kajeno paprikos

1 prancūziško batono, perpjauto išilgai per pusę

6 griežinėlių plonai supjaustytos kalakutienos filė

6 salotų lapų

4 griežinėlių „Emental“ sūrio

50 g žemės riešutų

1 vidutinio dydžio obuolio, supjaustyto žiedais

Paruošimas:

Supjaustykite mangą smulkiais kubeliais. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite mangą, majonezą, žemės riešutus ir maltą Kajeno papriką. Gautą masę tolygiai paskirstykite ant apatinės perpjauto batono pusės. Sluoksniuokite kalakutieną, salotas, sūrį ir obuolį. Uždėkite kitą batono pusę ant viršaus. Gautą sumuštinį supjaustykite į 8 dalis. Skanaus!

lidl.lt

Atsakyti:

Prašome įrašyti komentarą
Prašome įvesti vardą čia