Mikrobangų krosnelėje ruošiamas maistas – lėta savižudybė

    1562
    0
    mikrobange1

     

    Šį kartą pakalbėsim apie labai populiarų virtuvės įrengimą – mikrobangų krosnelę. Daugiau kaip 90% Amerikos namų, o ir daugelis lietuvių, pastoviai naudoja mikrobangų krosnelę ir taip aukoja sveikatą dėl patogumo. Mikrobangų krosnelė yra greitas ir patogus būdas paruošti maistą, ypač kai šiandieną visiems trūksta laiko. Bet problema yra ta, kad mikrobangų krosnelėse pašildytas ar virtas maistas yra labai pavojingas sveikatai. Tuo pačiu ir pačios mikrobangų krosnelės spinduliuoja elektromagnetinę radiaciją, kurį taip pat yra pavojinga sveikatai. Deja, daugelis žmonių apie mikrobangų krosnelių pavojų net neįtaria.

     

    Kaip veikia mikrobangų krosnelė ?

    Jos veikia gana paprastai: krosnelėje esantis elektroninis vamzdis (magnetronas) sukelia besikeičiantį elektromagnetinį lauką. Dėl besikeičiančių elektromagnetinių bangų, maiste esančios vandens molekulės, taip pat riebalų ir baltymų molekulės yra priverstos suktis aplinkui (iki 5 milijardų kartų per sekundę). To rezultatas – labai didelė trintis tarp vandens ir kitų maiste esančių molekulių ir tai sušildo maistą (panašiai kaip trinant delnus sušyla rankos arba trinant du pagalius įžiebiama ugnis).

    Mikrobangų maistas šyla iš vidurio (centro) į šonus, todėl pati mikrobangų krosnelė ir net indas išlieka nesušilęs. Procesas yra visiškai priešingas naudojant tradicinius maisto padorojimo būdus (virimą, kepimą), kai šiluma sklinda konvekciniu būdu (nuo kraštų į centrą). Tam, kad būtų išvengta susikirtimo su aukšto dažnio radijo bangomis, mikrobangų krosnelės skleidžia 2450 Mhz dažnio bangas (mikro bangos), kurių vidutinis ilgis yra apie 12 cm.

    Beje, mikrobangų trinties fenomenas atsitiktinai buvo atrastas 1946 m darant eksperimentus su magnetiniais laukais. Vienas mokslininkas pastebėjo, kad kišenėje buvęs šokoladas išsilydė, šis atradimas, kaip tik ir davė pagrindą sukurti mikrobangų krosnelę ir jau 1952 m. mikrobangų krosnelės pasirodė rinkoje.

    Oficialiai mikrobangų krosnelės vis dar saugios?

    Oficialiai vis dar teigiama, kad mikrobangų krosnelės yra absoliučiai saugios ir nekelia jokio pavojaus sveikatai. Bet ar tikrai saugios?

    1991 Metais vienoje Amerikos ligoninėje prieš perpilant kraują jis buvo pašildytas mikrobangų krosnelėje – kraujas buvo šildomas labai trumpą laiką ir tik iki kūno temperatūros (37 laipsnių). Deja, perpylus mikrobangų krosnelėje pašildytą kraują, ligonis mirė. Tai buvo skausmingas, bet svarbus įrodymas, kad šildymas mikrobiologinėje krosnelėje žymiai pakeičia objekto cheminę struktūrą. Jei tik iki 37 laipsnių pašildytas kraujas tampa pakankamai toksiškas, kad sukeltų mirtiną autoimuninę reakciją, tai kas atsitinka su maistu, kuris būna šildomas ilgesnį laiką ir aukštesnėje temperatūroje.

    Mikrobangų vyksta daugiau nei šildymas

    Mikrobangų krosnelėje vyksta kur kas daugiau procesų nei šildymas. Labai didelis kiekis energijos veikiantis šildomą maistą suskaido baltymų molekules, ir sukelia reakcijas, kurios normaliai nevyktų, naudojant kitus maisto gaminimo būdus. To rezultatas sukuriamos naujos ir organizmui neatpažįstamos molekulės, kurios yra toksiškos ir net gali būti kancerogeniškos. Tai paaiškina biomechaninius pakitimus, kurie buvo nustatyti vieno tyrimo dalyviams.

    Šveicarų eksperimentas

    Eksperimentą atliko Šveicarijos Federalinis Technologijos institutas (Swiss Federal Institute of Technology) ir jis patvirtino, kad mikrobangų krosnelės kenkia žmonių sveikatai . Buvo tiriamas savanorių (kurie valgė mirkobangėje paruoštą maistą) kraujas. Rezultatai buvo šokiruojantys:
    1. Tyrimo dalyviams sumažėjo hemoglobino kiekis kraujyje, to rezultatas – mažiau deguonies pernešama į ląsteles.
    2. Taip pat savanoriams padidėjo cholesterolis ir baltųjų kraujo ląstelių (leukocitų) kiekis. Padidėjęs leukocitų kiekis rodo, kad organizmas patiria stresą, į organizmą pateko infekcija/toksinas (ar kitas neatpažįstamas svetimkūnis) arba atsirado pažeista ląstelė, kuria reikia sunaikinti.
    3. Limfocitų kiekis sumažėjo, kas yra imuninės sistemos silpnumo požymis.
    4. Ne gana to dar savanorių kraujo serume buvo rąstas padidėjęs šviesą skleidžiančių bakterijų (light-emitting bacteria) kiekis. Tai paaiškinama tuo, kad elektromagnetinių bangų energija išlieka maiste, kas ir sukelia energijos pokyčius kraujyje ir bakterijų dauginimąsi bei švytėjimą. Šis atradimas parodo, kad net vanduo šildytas mikrobangų krosnelėje yra nesaugus vartoti.

    Tyrimo išvadoje teigiama, kad mikrobangų krosnelėje paruoštame maiste pakinta molekulinė ir energetinė struktūra. Taip pakitusio maisto patekimas į organizmą yra nepalankus sveikatai.
    Šiuos faktus patvirtino palyginamoji studija, kuria atliko Raum ir Zelt (1992m.)

    Kiti mokslininkų tyrimai

    Vakarų šalyse mikrobangų žalą biologiniams objektams (įskaitant žmones) buvo pastebėtas per Antrąjį pasaulinį karą. Tuo tarpų Sovietų sąjungos mokslininkai jau 1930-siais metas nustatė, kad mikrobangos neigiamai veikia gyvūnų ir žmonių nervinę sistemą. Deja, vakarų šalių mokslininkai šiuos atradimus ignoravo.

    1980-siais Wašingtono (JAV) valstijos mokslininkai tyrė namuose naudojamas mikrobangų krosneles ir nustatė, kad per tirpinimo, virimo ir kepimo procesus (visa tai atliekant mikrobangų krosnelėmis) mikrobangų spinduliavimas buvo vidutiniškai ketvirtadalių didesnis nei leistina norma – 10m W/cm2. Tyrimas nustatė, kad 24 iš 30 modelių neatitinka reikalavimų ir turėtų būti išimti iš rinkos. Mikrobangų emisija šiuose krosnelėse siekė iki 20m W/cm2. Deja, Amerikos politikai apsvarstę šio tyrimo rezultatus neišdrįso mikrobangų krosnelių uždrausti, nes didžiausias mikrobangų krosnelių gamintojas ‘užtikrino’, kad sveikatai keliamo pavojaus nėra.

    Mikrobangos kenkia akims

    Deja, tyrimą atlikęs profesorius teigia ką kitą: Mikrobangų radiacija (spinduliavimas) ‘atsitrenkdama’ į akis sukelia ilgalaikius pokyčius. Nors mikrobangų skleidžiami spinduliai yra neskausmingi ir nesukelia žalos iš karto, per ilgesnį laiką tai labai kenkia akims. Pakartotinė (dažna) mikrobangų radiacija (spinduliavimas) sukelia kaupiamąją žalą akims (žala pasirodo po kurio laiko). Tas pats pasakytina ir apie mikrobangines krosneles. Žmonės pastoviai naudojantys mikrobangų krosneles gali labai pakenkti akims ar net visiškai prarasti regėjimą.
    Berlyno mokslininkas Berliner Stiftung Warentest (Berlin Foundation for Product Tests) 1990-siais metais patvirtino faktą, kad visos rinkoje esančios mikrobangų krosnelės skleidžia sveikatai pavojingas elektromagnetines bangas.

    Mikrobangų krosnelės buvo uždraustos Sovietų sąjungoje

    Kinsko Radijo technologijų instituto mokslininkai nustatė, kad mikrobangų krosnelių skleidžiamos bangos ir mikrobangų krosnelėje virtas maistas sukelia rimtas sveikatos problemas ir to rezultatas 1976 m. visoje Sovietų Sąjungoje mikrobangų krosnelės buvo uždraustos ir nustatyti labai aukšti mikrobangų standartai. Taip pat sovietai apie mikrobangų krosnelių pavojų įspėjo visą likusį pasaulį. Deja, šis draudimas vėliau buvo panaikintas (dėl verslininkų įtakos).
    Kinsko mokslininkų tyrimai taip pat nustatė, kad labai sumažėja maistinė vertė (60-90 %) – sumažėjęs vitaminų ir mineralų kiekis ir net suprastėjusi baltymų kokybė. Taip pat buvo pastebėtas hormonų pakitimas, ypatingai disbalansas tarp moteriškų ir vyriškų hormonų. Pastovus valgymas mikrobangėje virto/ šildyto maisto sukelia atminties pablogėjimą ar net praradimą, nesugebėjimą sukoncentruoti, emocinį sutrikimą ir sumažėjusį protinį pajėgumą.

    Augalai ir mikrobangų krosnelės

    Dar viename eksperimente, viena grupė gėlių buvo laistoma paprastu vandeniu, o kita mikrobangėje pašildytu ir atvėsintu vandeniu. Mikrobangėje šildytu vandeniu laistomi augalai labai greitai sunyko. Išvadas darykit patys.

    Mikrobangų krosnelėje šildytas motinos pienas

    Stanford University School of Medicine, California mokslininkai atrado, kad kaitinant motinos pieną mikrobanginėje krosnelėje (72 -98 laipsnių) daug greičiau dauginasi bakterijos: E. Coli bakterijų kiekis padidėjo 18 kartų, ne nešildytame piene. Taip pat sunyko 96% immunoglobulin-A antikūnių, kurie labai svarbus kovojant su į vaiko organizmą patekusiais mikrobais. Net ir šildant 20-25 laipsnių temperatūroje E.coli padidėjo 5 kartus. Tyrimo išvada – mikrobangų radiacija turi pro-infekcinį poveiki, kuris yra nepastebimas naudojant vien šiluminį efektą.

    Kitame Vienos (Austrija) mokslininkų atliktame tyrime nustatyta, kad kūdikių maistas šildytas mikrobangų krosnelėje kelia pavojų vaiko sveikatai ir ypač imuninei sistemai.
    Doc. Lita Lee , 1989 žurnale Lancet (Britų medicininis žuranalas) rašo: Mikrobangėje pašildytose kūdikių maiste trans-amino rūgštys (baltymų molekulės) virsta į sintetinius cis izomerus. Sintetiniai izomerai – cis-amino rūgštys ar trans -riebalinės rūgštys yra biologiškai neaktyvios. Dar daugiau viena amino rūgštis – L-proline – pavirsta į d-izomerą, kuris yra žinomas kaip neuro-toksinas (nuodija nervų sistemą) ir nephra-toksinas (kenkia inkstams).

    ‘Mikrobanginis maistas’ sukelia vėžį

    Straipsnyje ‘Health Effects of Microwave Radiation – Microwave Ovens“ Doc. Lita Lee rašo, kad kiekviena mikrobangų krosnelė skleidžia sveikatai pavojingą elektromagnetinę radiaciją ir verdant/šildant maistą mikrobangų krosnelėje susidaro organiniai toksinai ir kancerogenai. Taip pat ‘mikrobaginis maistas’ skatina vėžį, kenkia smegenims ir širdžiai. Mokslininkė tvirtina, kad mikrobangų krosnelės yra daug pavojingesnės nei daugelis galvoja. Išvadoje pažymima:
    · Mikrobangėje ruošiant mėsą susidaro d-Nitrosodienthanolamines – gerai žinomas kancerogenas
    · Mikrobangėje verdant/šildant pieną ir grūdinius produktus (pvz.: košes) kai kurios amino rūgštys pavirsta į kancerogenus.
    · Mikrobangėje atšildant šaldytus vaisius, juose esanti gliukozė (cukrus) tampa kancerogeniška.
    · Kancirogeniniai laisvieji radikalai susidaro mikrobangėje verdant/šildant augalinį maistą ir ypač šaknines daržoves (morkas, burokėlius).
    · Labai sumažėja maistinė vertė (prarandami vitaminai ir mineralai).

    Mikrobangų krosnelių liga

    Aprašydami mikrobangų krosnelių skleidžiama radiaciją Rusijos mokslininkai net išskyrė ‘mikrobangų krosnelių ligą’. Pirmieji jos simptomai yra žemas kraujo spaudimas ir lėtas širdies ritmas. Vėliau pasireiškia chroniškas simpatinės nervų sistemos aktyvumas (streso požymis) ir aukštas kraujo spaudimas, taip pat gali būti galvos skausmas, galvos svaigimas, skausmingos akys, nemiga, irzlumas, skrandžio skausmai, nervinė įtampa, nesugebėjimas susikoncentruoti, padidėjusi apendicito rizika, kataraktos, reprodukcinės (lytinės) sistemos sutrikimai ir net vėžys. Šie chroniški simptomai gali privesti prie antinksčių išsekimo (nuolat jaučiamas nuovargis, alergijos) ir išseminė širdies liga (vainikinės arterijos užsikimšimas ir širdies smūgis).

    Tiesa yra slopinama

    Kai Šveicarijos mokslininkai Doc. Hertel ir Blanc publikavo tyrimo rezultatus, kurie buvo nepalankūs mikrobangų krosnelėms, elektros prietaisų asociacija jiems pradėjo grasinti teismais ir net susidorojimu. Nepaisant to Doc. Hertel tvirtai laikėsi savo nuomonės ir neseniai prisiteisė kompensaciją.

    Mikrobagų krosnelių maistas – lėta savižudybė

    Vienas mikrobangų pašildytas/virtas valgis žmogaus nenužudys, bet per ilgesnį laiką, pastoviai vartojant šitokį maistą organizmas yra alinamas ir anksčiau ar vėliau jus užklups ligos. Anksčiau ar vėliau oficialiai bus paskelbtas faktas, kad mikrobangų krosnelės sukelia vėžines ligas ir kitas ligas bei yra ne mažiau pavojingos nei rūkymas (prisiminkit kiek laiko praėjo kol buvo oficialiai paskelbtas rūkymo pavojus sveikatai). Valgymas mikrobangų krosnelėje virtą/šildytą maistą – tai lėta savižudybė. Ruošdami maistą mikrobangėje žmonės sutaupo laiko, bet už tai moka sveikatos kaina ir trumpina savo gyvenimą.

     

    Išvada viena – ant mikrobangės reikia dėti spyną

     

     

    Atsakyti:

    Prašome įrašyti komentarą
    Prašome įvesti vardą čia