Pradinis Kultūra Anonsai Tarptautinei teatrų dienai – festivalis „Nenuoramos“

Tarptautinei teatrų dienai – festivalis „Nenuoramos“

1414
0

Tarptautinė teatro diena – kovo 27-oji, jau 22-us metus Ukmergėje paminima jaunųjų aktorių vaidyba – čia vyksta Vaikų ir jaunimo teatrų festivalis „Nenuoramos“. Apie šių metų festivalį, kuriame per jo gyvavimo istoriją lankėsi visų Lietuvos regionų teatrai bei svečiai iš Lenkijos ir Latvijos, kalbamės su festivalio vadove, Kultūros centro vaikų renginių organizatore Tamara Kvieskiene.

Šiais metais žiūrovai pamatys devynis spektaklius – pirmąją festivalio dieną, kovo 30-ąją vyks penki spektakliai, sekančią – keturi. Spektakliai skirti įvairaus amžiaus žiūrovams. Rytiniai spektakliai nuo 11 valandos vaidinami mažesniems žiūrovams. Vėliau jau vyresniems vaikams, paaugliams, jaunimui. Festivalio spektaklių žanras labai įvairus – nuo kostiuminių iki spektaklių su menamais elementais – simbolika ir improvizacijų.

Kalbant apie pertraukas tarp spektaklių, vadovė paminėjo, kad žiūrovai per jas keliaus į muzikos šalį, klausysis linksmos muzikos, žais. Šiais metais festivalyje lankosi žinomi atlikėjai, kurie dalyvius ir žiūrovus užims per pertraukas. Pirmiausia, tai grupė „IMPRO 241“, kurios pasirodymas vyks šokių salėje. Ji žiūrovams pristatys nuostabias teatrines improvizacijas – kaip aktoriai akimirksniu keičiasi. Pirmą festivalio dieną užbaigs „X Faktoriaus“ nugalėtoja, jaunimui gerai žinoma grupė „120“. Antrąją festivalio dieną aktoriai Arnas Ašmonas ir Karolina Elžbieta Mikolajūnaitė teatro pamoką „Vaidmens kūrimas“ ves tik festivalio aktoriams.

Festivalis, kaip ir kasmet, turės žiūrovo dienos bilietą – 4 eurai. Už šią sumą spektaklius bus galima žiūrėti visą dieną.

Atsakyti:

Prašome įrašyti komentarą
Prašome įvesti vardą čia