Pradinis Švietimas Senamiesčio progimnazijoje – sensorinė klasė

Senamiesčio progimnazijoje – sensorinė klasė

1361
0

Senamiesčio progimnazijoje atsirado nauja klasė. Joje, sėdėdami įsitaisę patogiuose sėdmaišiuose, vaikai stebi visokiomis besikeičiančiomis spalvomis šviečiančius vamzdelius, plaukiojančias žuvytes, klauso skambančios ramios muzikos, persijungiančios į miško ar jūros ošimą, paukščių čiulbėjimą, stebi besikeičiančius kosmoso ar gamtos vaizdus.

Kam reikalinga tokia nauja klasė,– paklausėme ugdymo įstaigos direktoriaus. Progimnazijos direktorius Arūnas Kerza papasakojo, kad tokia klasė įrengta norint sudaryti geras sąlygas mokiniams, turintiems elgesio problemų arba tiems, kurie tą dieną nenori mokytis.

Tokie vaikai šiame kabinete gali atsipalaiduoti. Kabinete galima organizuoti grupinius užsiėmimus, pamokas, žiūrėti filmus apie gamtą ar klausytis ramios muzikos, miško, jūros, vėjo garsų. Čia mokinys apsilanko su mokytoju, mokytojo padėjėju ar ugdymo įstaigos psichologu, kartu atlieka įvairias užduotis, žaidžia, ilsisi, apsiramina.

Paklaustas iš kokių lėšų ši klasė įrengta, direktorius paaiškino, kad mokykla dalyvauja Kokybės krepšelio programoje. Naujo kabineto įranga buvo numatyta programos plane, suderinta su Nacionaline švietimo agentūra ir klasės įrengimui gautos numatytos Europos Sąjungos struktūrizuotų fondų lėšos. Mokyklai reikėjo pačiai tik suremontuoti kabinetą. Direktorius patikino, kad tai ne naujiena – tokie kabinetai įrengti kitose šalies mokyklose, rajono ikimokyklinio ugdymo įstaigose. Ir tai pasiteisino.

Manoma, kad toks kabinetas pasiteisins ir Senamiesčio progimnazijoje, nes ateityje laukiama daugiau vaikų su spec. poreikiais.

Atsakyti:

Prašome įrašyti komentarą
Prašome įvesti vardą čia