Pradinis Kultūra Anonsai „Vilkamirgės“ galerija tarptautinėje parodoje „ArtVilnius‘ 19“

„Vilkamirgės“ galerija tarptautinėje parodoje „ArtVilnius‘ 19“

2240
0

Ukmergės galerija „Vilkamirgė“ jau antrąkart dalyvauja sostinėje vykstančioje tarptautinėje šiuolaikinio meno mugėje „ArtVilnius‘19“. Joje dalyvauja 60 meno galerijų iš 15 šalių.

Džiaugiamės, kad šioje parodoje galime pristatyti jauną, savitą ir veržlų ukmergiškį menininką – Tomą Tereką! Taip pat rodysime Jono Meko ir dar keleto autorių darbus.

Mugės šūkis yra: „Gali grožėtis. O gali ir turėti.“ (atsivežkit piniginę!)

Kviečiame mus aplankyti 10-ojoje, jubiliejinėje, tarptautinėje meno mugėje „ArtVilnius“! Mugė vyks gegužės 30 – birželio 2 dienomis.

Mus remia Ukmergės r. savivaldybė

Galerijos kuratorė Oksana Judakova
VšĮ „Trys kaimai“

Apie mugę jos organizatoriai:

„Tarptautinė šiuolaikinio meno mugė „ArtVilnius“ yra vienintelė šiuolaikinio meno mugė Lietuvoje ir didžiausia meno mugė visame Rytų Europos regione. 2009 metais startavęs „ArtVilnius“ – vienas svarbiausių projekto „Vilnius – Europos kultūros sostinė“ renginių. Per dešimt veiklos metų meno mugė išsiplėtė ir stabiliai įsitvirtino vietinėje ir užsienio meno rinkoje bei meno mylėtojų privalomų aplankyti renginių sąraše.

Tai patvirtina ir statistika. Kasmet „ArtVilnius“ aplanko virš 20 tūkstančių lankytojų, mugėje dalyvauja apie 60 meno galerijų iš 15 šalių (Belgijos, Vokietijos, Estijos, Latvijos, Lenkijos, Ukrainos, Lietuvos, Baltarusijos, Olandijos, Rusijos, Italijos, Prancūzijos). Norinčių dalyvauti mugėje galerijų paraiškas peržiūri ir atrenka iš meno kritikų ir meno rinkos ekspertų sudaryta vertinimo komisija, taip užtikrinant mugėje esančių galerijų profesionalumą.

Būdama vienintele regione, mugė siekia būti universaliai demokratiška. Todėl „ArtVilnius“ pagrindiniai tikslai neapsiriboja meno rinkos aktyvinimu Rytų ir Šiaurės Europos regione bei reprezentatyvios šiuolaikinio meno galerijų panoramos pristatymu. Mugės organizatoriai integravo Vilnių į reikšmingiausių Europos šiuolaikinio meno centrų sistemą, padėjo jam tapti tiltu tarp Rytų ir Vakarų. „ArtVilnius“ komanda užmezgė ir plėtoja tarptautinius kontaktus su šiuolaikinio meno muziejais, institucijomis, kuratoriais, kolekcininkais ir žurnalistais. (…)

„ArtVilnius“ kasmet vyksta vienoje geriausių Lietuvoje ekspozicinių erdvių – parodų ir kongresų centre „Litexpo“. Ši renginių vieta menui – itin tinkama erdvė. 12 tūkst. kv. metrų plotą užimanti „Litexpo“ ekspozicijų erdvė mugės galerininkams ir lankytojams suteikia visą įmanomą renginio paketą. Mugės architektūra jau ne vieneri metai rūpinasi architektų komanda.“

Atsakyti:

Prašome įrašyti komentarą
Prašome įvesti vardą čia