Pradinis Kultūra Viktorinoje-konkurse „Šimtmečio vėjai“ – klausimai apie Lietuvą

Viktorinoje-konkurse „Šimtmečio vėjai“ – klausimai apie Lietuvą

3005
0

2018-ieji Lietuvai ypatingi – minime Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį. Šia proga UKC Dainavos skyrius, bendradarbiaudamas su Ukmergės rajono savivaldybės Vlado Šlaito viešosios bibliotekos Dainavos padaliniu, suorganizavo viktoriną-konkursą „Šimtmečio vėjai“, į kurį sukvietė dalyvius iš Ukmergės rajono.

Renginys prasidėjo bibliotekoje Remigijaus Pareikos fotografijų parodos, skirtos Lietuvos šimtmečiui atidarymu. Parodos autorius gyvena Varinės kaime. Fotografavimu domisi nuo vaikystės. Jo nuotraukose, eksponuojamose Dainavos kultūros namuose ir bibliotekoje užfiksuoti Ukmergės miesto, Pašilės, Žemaitkiemio ir Varinės vaizdai.

Po parodos pristatymo visi skubėjo į kultūros namus dalyvauti konkurse. Pasivaržyti savo žiniomis apie Lietuvą atvyko komandos iš Deltuvos, Leonpolio, Varinės, Sližių ir Veprių. Dalyvavo net dvi dainaviškių komandos. Viktoriną sudarė 3 turai. Komandos turėjo atsakyti į klausimus apie Lietuvos istoriją, lietuvių kalbą ir literatūrą, papročius, mitologiją, geografiją, meną, iškilius Lietuvos žmones bei įžymias Lietuvos vietas. Vieni klausimai komandas privertė intensyviai pamąstyti, kitų klausimų atsakymai buvo labiau žinomi.

Kol buvo skaičiuojami balsai, pertraukų metu, visi klausėsi meno vadovės Loretos Talutienės atliekamų dainų.

Susumavus rezultatus, pirmą vietą laimėjo komanda iš Sližių „Sližių kraštas“. Antrąją vietą iškovojo Varinės komanda, trečioji vieta atiteko Vepriams. Visas komandas pasveikino ir atminimo dovanas įteikė mūsų kraštietis, Seimo narys Juozas Imbrasas. Pirmos vietos laimėtojams UKC įsteigė specialų prizą – bilietus į tradicinio folkloro ir kulinarinio paveldo šventę „Padainuosim susiėję“.

Turiningai praleista šeštadienio popietė, pasitikrintos žinios apie Lietuvą, gera nuotaika bei teigiamos emocijos – tokius žodžius viktorinos organizatoriams sakė dalyviai. Renginio organizatoriai dėkingi komandoms už dalyvavimą, už azartą, už šiltas šypsenas.

Renginį organizavo ir vedė Drąsutė Kaselienė ir Lolita Gričinienė.

UKC Dainavos skyriaus renginių organizatorė Drąsutė Kaselienė ir Ukmergės rajono savivaldybės Vlado Šlaito viešosios bibliotekos Dainavos padalinio vyresn. bibliotekininkė Lolita Gričinienė

Nuotraukos Remigijaus Pareikos

Atsakyti:

Prašome įrašyti komentarą
Prašome įvesti vardą čia