Pradinis Kultūra Respublikinis moksleivių filmų festivalis „2blis“

Respublikinis moksleivių filmų festivalis „2blis“

1311
0

Respublikinis moksleivių filmų festivalis „2blis“ organizuojamas nuo 2007 m. vyksta kas dveji metai. Praėjusiais, 2019 metais įvyko jau septintąjį kartą. Per festivalio gyvavimo istoriją vertinimui buvo pateikta beveik 400 moksleiviškų filmų. Tai – vaidybiniai, dokumentiniai, vaizdo klipai, animaciniai ir eksperimentiniai moksleivių kino filmai. Dalyvavo studijos ir individualūs kūrėjai iš Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Klaipėdos, Alytaus ir Ukmergės miestų.

2019-ųjų metų festivaliui savo darbus pateikė Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Ukmergės moksleiviai. Iš festivaliui pateiktų 53 filmų buvo atrinkti ir nominuoti 24 filmai.

Kviečiame pasižiūrėti jaunųjų kūrėjų darbus. Kiekvieną savaitę pateiksime po 6 festivalio nominantų filmus. Šią savaitę pristatome 6 nominantų kūrybą.

Respublikinio moksleivių filmų festivalio „2blis019“ nominantai:

„Rokas Sviderskis nacionaliniame Latvijos čempionate“. Dokumentinis filmas, autorius Tadas Čėsna. Kauno moksleivių techninės kūrybos centras

 „O gal dar persigalvosi?“  Vaidybinis filmas, autorė Kristina Užgalytė. Kauno studija „Kadras”

 „Paskutinis skambutis“. Vaidybinis filmas, autorius Darius Gintaras. Kauno moksleivių techninės kūrybos centras

„Poggiardo“. Eksperimentinis filmas, autorius Justas Paulauskas. Kauno moksleivių techninės kūrybos centras

 „Būk su manimi“. Vaizdo klipas, autorius Tadas Čėsna. Kauno moksleivių techninės kūrybos centras

„Šviesa“. Vaizdo klipas, autoriai:  Nida Gūdmantaitė, Elzė Kaminskaitė, Goda Žvirblytė, Mykolas Janukaitis. Ukmergė, vad. J. Šlepetienė.

Atsakyti:

Prašome įrašyti komentarą
Prašome įvesti vardą čia