Pradinis Kultūra „Protų mūšis”, skirtas Prezidentui A. Smetonai

„Protų mūšis”, skirtas Prezidentui A. Smetonai

1788
0

2019-ieji paskelbti pirmojo Lietuvos Prezidento Antano Smetonos metais. Daugelis žino, kad šis Prezidentas yra gimęs visai netoli Taujėnų, Užulėnyje, ir baigęs Taujėnų pradžios mokyklą. Šia proga priešpaskutinį kovo savaitgalį Taujėnų kultūros namai kartu su biblioteka surengė protų mūšį „Ar daug žinai apie Prezidentą A. Smetoną?“.

Į žaidimą užsiregistravo 4 komandos: „Tėviškėlė“, „Antaniniai obuoliai“, „Eruditai“ ir „UAB Bitkoinai ir ne tik“. Protų mūšį vedė kultūros namų renginių organizatorė Milda Auglytė, kuri buvo persirengusi į smetoniškų laikų damą. Prisiminus žaidimo taisykles pirmasis klausimas nuskambėjo tiesiai iš „Prezidento“ lūpų – Taujėnų gimnazijos direktorius Darius Kaplūnas, dažnai įkūnijantis A. Smetoną renginiuose, uždavė klausimą, pareikalavusį gerokai pasukti galvą. Visi protų mūšio klausimai buvo susiję su Prezidentu, jo vaikyste, šeima, bendražygiais, politiniais reikalais bei Lietuvai reikšmingais įvykiais. Žaidimui paįvairinti buvo užduota ir keletas šmaikščių klausimų.

Po gana intensyvių trijų žaidimo etapų paaiškėjo rezultatai. Pirmą vietą surinkus 19 balų iš 30 galimų užėmė komanda „Tėviškėlė“ (Jolanta Janickienė, Rolandas Janickas, Vidmantas Krikštaponis, Jurgita Levickienė, Loreta Zdanienė). Dovanų jie gavo po puodelį su Prezidento A. Smetonos dvaro nuotrauka, Taujėnų bažnyčios 160-am jubiliejui pagamintą magnetuką ir „Roko virtuvės“ kvietimą. Antrąją vietą užėmė „Antaniniai obuoliai“ (Gražvydas Auglys, Karolina Krikštaponytė, Lukas Matulis, Deividas Mesonis, Aida Stakaitė). Jie laimėjo po A. Smetonos magnetuką ir „Sofijos meduolių“. Trečios vietos laimėtojams buvo skirta po kvietimą dviems asmenims į pasirinktą kino filmą Ukmergės kultūros centre. Kadangi likusios komandos surinko po lygiai balų, taigi trečią vietą ir prizus draugiškai pasidalijo „Eruditai“ (Aistė Brokertienė, Tomas Brokertas, Agnė Janulė, Tadas Kaziūnas, Vaiva Narkūnaitė) ir „UAB Bitkoinai ir ne tik“ (Inga Čekavičienė, Rytis Čekavičius, Ignas Ivoška, Agnė Juškaitė, Aistė Šnipaitytė).

Džiugu, kad šiam protų mūšiui atsirado ir rėmėjų: Ukmergės kultūros centras, Ukmergės kraštotyros muziejus, Taujėnų miestelio bendruomenė ir MB „Roko virtuvė“. Nuoširdžiai jiems dėkojame.

Visi iš komandų už dalyvavimą „Protų mūšyje“ surinkti pinigai yra paaukoti Prezidento A. Smetonos paminklui, kuris šią vasarą bus pastatytas jo gimtinėje prie Užulėnio mokyklos.

UKC Taujėnų skyriaus renginių organizatorė Milda Auglytė

2019-03-25

Atsakyti:

Prašome įrašyti komentarą
Prašome įvesti vardą čia