Pradinis Kultūra Premjera sukvietusi pilną salę žiūrovų

Premjera sukvietusi pilną salę žiūrovų

2686
0

Daugiau kaip prieš metus susibūręs Liaušių kultūros namų mėgėjų teatras „Po liepomis“ žiūrovus pakvietė jau trečiai, bet daug rimtesnei premjerai. Sausio 17 dieną Liaušių kultūros namuose įvyko spektaklio pagal Liudvikos Didžiulienės – Žmonos „Lietuvaitės“ premjera, Spektaklio režisierė Lina Monkevičienė.

Tai 3 veiksmų 4 paveikslų komedija pasakojanti apie smunkančio dvarininko Karklinsko šeimos buitį, parodydama tos šeimos narių (tėvų ir vaikų) dvasinį tuštumą, atskleisdama išlepintas dvarininkaites, kurios veidmainiškai prisidengia „sąmoningų lietuvaičių“ kauke, norėdamos prisivilioti lietuvių inteligentus.

Pjesė „Lietuvaitės“ pasirinkta neatsitiktinai, o atsižvelgiant į norinčių vaidinti gausą. Kūrinys tikrai yra sunkus ir reikėjo didelių pastangų, kad būtų atskleisti ryškūs veikėjų charakteriai. Scenos dekoracijos, kostiumai visa tai buvo pačių teatro narių kūrybinių ieškojimų pastangos. Nustebino teatro narių aktyvumas ruošiantis spektakliui, vienas kitam dėmesys, pagalba ir nuoširdus bendravimas. Teko skolintis baldus atitinkančius tą laikmetį, siūtis kostiumus ir repetuoti iki vėlumos, bet rezultatas pranoko visų mūsų lūkesčius.

Spektaklio premjera susilaukė gausių žiūrovų aplodismentų. Jau planuojamos gastrolės ne tik Ukmergės rajone, bet ir už jo ribų.

UKC Liaušių skyriaus renginių organizatorė Lina Monkevičienė

Tomo Dambrausko nuotraukos

Atsakyti:

Prašome įrašyti komentarą
Prašome įvesti vardą čia