Pradinis Kultūra Kviečiame į gero kino vakarus „Po skambančiu ąžuolu“

Kviečiame į gero kino vakarus „Po skambančiu ąžuolu“

720
0

Jau trečius metus iš eilės „Po skambančiu ąžuolu“ kino mylėtojų lauks gero kino vakarai po atviru dangumi. Tai vienas iš Ukmergės kultūros centro vykdomo projekto „Kinas+“ renginių ciklų. Prieš dvejus metus buvo rodomi lietuviškos kino klasikos, praėjusiais metais – geriausi „Kino pavasario“ filmai, o šią vasarą žiūrovų dėmesio laukia aktualioji dokumentika.

Pirmasis kino vakaras „Po skambančiu ąžuolu“ vyks birželio 16 d. saulei leidžiantis – 22 val. Šis vakaras skirtas maestro Vytauto Kernagio atminimui. Po trumpos muzikinės ir animacijos programos 22.30 val. susirinkusiems bus parodytas dokumentinis režisieriaus Andriaus Lekavičiaus kino filmas „Kernagis“. Šis filmas – tai vieno garsiausių visų laikų Lietuvos artistų išpažintis. Tai visos jo kartos dienoraštis. Ir liudijimas, kad nepakeičiamų yra.

Tradiciškai gero kino vakarai vyks kas antrą ketvirtadienį visą vasarą. Žiūrovai turės progą pamatyti geriausią Metų ilgametražį dokumentinį filmą „Šuolis“ (rež. Giedrė Žickytė), pagerbti Mariupolyje nužudytą režisierių Mantą Kvedaravičių ir pažiūrėti jo filmą „Mariupolis“, ukmergiškiams dar nerodytą režisierės Marijos Stonytės filmą „Švelnūs kariai“. Vienas vakaras bus skirtas ir Jono Meko 100-ečiui.

Organizatoriai žiūrovus kviečia pasirūpinti šiltesne apranga, o, esant nepalankioms oro sąlygoms, visi skelbti kino vakarai vyks Kultūros centro salėje.

 

 

 

 

Atsakyti:

Prašome įrašyti komentarą
Prašome įvesti vardą čia