Pradinis Kultūra Kultūros centre – skulptūrų paroda

Kultūros centre – skulptūrų paroda

806
0

Ukmergės kultūros centre rugpjūčio 11 dieną buvo atidaryta 6 skulptorių darbų paroda. Tai skulptūrų nuotraukos, eskizai, modeliai, medaliai, landšafto idėjos. Šioje parodoje – ir du autoriai, susiję su Ukmerge. Tai Viktoras Žentelis ir skulptūros „Vilkmergė“, stovinčios Pivonijos mikrorajone, autorius Vilimas Ketvirtis.

Tai Vilniaus dailės akademijos, buvusio Vilniaus dailės instituto skulptūros katedros 1980 metų laidos studentų, bendrakursių darbų paroda. Ši paroda eksponuojama įvairiuose Lietuvos miestuose, o V. Žentelio pastangomis paroda atkeliavo į Ukmergę.

Pasak parodos kuratoriaus Egidijaus Darulio, skulptūrų parodos rengiamos labai retai. Daug kuriančių skulptūras menininkų neturi sukaupę archyvų. „Sukuria, pastato ir tuo viskas baigiasi“, – sako E. Darulis. Kultūros centre eksponuojamos skulptūros iš padažyto gipso, plastelino – ir tokia technika jos pagamintos atrodo kaip metalinės. Skulptorių darbai – lietuviškos mokyklos įtaka. Ši mokykla – tai apibendrintos formos, stilizuotos skulptūros, jose atsisakoma smulkių detalių.

Paroda Kultūros centro dailės galerijoje veiks iki rugsėjo 15 dienos.

2021-08-11

 

Atsakyti:

Prašome įrašyti komentarą
Prašome įvesti vardą čia