Pradinis Kultūra Kalėdų laukimas Liaušiuose

Kalėdų laukimas Liaušiuose

2486
0

Visi laukiame šv. Kalėdų, ruošiamės, puošiamės ir tikimės, kad šventės dovanos mums pačią didžiausią dovaną – tai artimų žmonių šypsenas, nuoširdumą, dėmesį ir meilę. Artėjant pačioms gražiausioms metų šventėms ir liaušiškiai nusprendė, kad nori didesnės eglės nei įprastai.

Tačiau norai būtų ir likę norais jei nebūtų tokių užsidegusių ir aktyvių žmonių, kurie užsispyrė savo rankomis pagaminti didelei eglei žaislus. Žaislų gaminimo dirbtuvėlės subūrė įvairaus amžiaus žmones. Buvo gera žiūrėti, kaip dirba pirmokėlis ir senjoras, tėtis su sūnumis, mama su dukra. Susirinkusieji susinešė visas reikiamas priemones, na o didžiausią kūrybinį ir idėjinį darbą atliko Ingrida Matusevičienė. Ji ne vieną metrą kaspinų ir drobinės medžiagos paaukojo dėl bendro reikalo.

Pirmas susitikimas, tai tik buvo apšilimas, nors tiek daug darbo buvo ir žmogiškųjų išteklių panaudota ir dirbta iki vėlumos – rankų nenuleidom ir suplanavom dirbtuvėlių kitą susitikimą. Suvokdami, kad reiks dirbti ne vieną valandą, moterys, vaikai, jaunimas, senjorai rinkosi darbuotis nuo pietų iki vėlyvo vakaro. Kiekvienas žaislas yra kitoks, unikalus, vienintelis… Tiek daug kartų paliestas, vyniotas, klijuotas, dailintas ir puoštas. O kiek meilės ir geros emocijos į jį įdėta. Mums pavyko. Ir dabar jau visi galime džiaugtis puikiu rezultatu, nes Liaušiuose papuošta unikali eglė, kurios žaislai pagaminti pačių žmonių rankomis.

Atėjo metas įžiebti mūsų eglę, todėl visi buvo pakviesti į Eglutės įžiebimo šventę, kuri vyko gruodžio 17 d.

Šventė prasidėjo koncertine – menine programa, kurią dovanojo Liaušių vokalinis moterų ansamblis „Ilgesys“ (vad. Aurelijus Pampucha), vaikų būrelis „Kartu“ (vad. Lina Monkeviečienė). Jie parodė spektaklį „Žiemos pasaka“. Gera buvo klausytis smuiko garsų, kuriuos atliko Gintaras Ruzga, giesmę „Tyli naktis“ giedojo Aurelijus Pampucha, eiles skaitė Zita Vinkauskienė, na o renginį vedė pasakų nykštukas OLE LUKOJE – Širvintų kultūros centro Kiauklių filialo renginių organizatorė Asta Amankavičienė. Susirinkusieji džiaugėsi ne tik koncertine – menine programa, bet ir kunigo Vido Bernardo Sajetos kalba, taip pat ir Grinču – Dovydu Naraškevičiumi, kuris radęs Kalėdų senelio dovanų maišą jo nepavogė, bet pasidalino su visais.

Eglutė buvo įžiebta mokantis su pasakų nykštuku OLE LUKOJE teisingai skaičiuoti nuo penkių iki vieno. Šventę vainikavo saliutai, karšta arbata, gausios vaišės, žaidimai ir nuoširdus bendrystės jausmas.

Už finansinę paramą dėkojame Ukmergės vartotojų kooperatyvo direktorei Angelei Andrikonienei. Už eglę, Šešuolių seniūnijos seniūnei Jolantai Lukšienei ir Algiui Macijauskui.

O dar prieš tai su gerumu pasidalino fotografė Eglė Sičiūnaitė. Ji laiušiškiams padovanojo nemokamą fotosesiją su Eglės photography. Laukėme šios dienos su nekantrumu. Vieni kitų klausinėdami ar tikrai įvyks planuota fotosesija.

Gruodžio 12 d. vakarop visi norintieji kalėdiškai pasipuošę rinkosi į fotosesiją Liaušių kultūros namuose. Scena virto vieta, kuri priminė pasaką. Prasidėjusi fotosesija pakerėjo visus, nes sukurtas vaizdas nepaliko abejingų ir širdyje pajautėme tikrų Kalėdų dvelksmą. Smagu buvo žiūrėti į pasipuošusias drauges, šeimas, vaikus, mamas, senjorus norinčius įamžinti tą nuostabią akimirką. Arbata, mandarinai, nuoširdūs pokalbiai belaukiant savo eilės fotografuotis dar labiau sukūrė tą ypatingą atmosferą. Širdyje buvo šviesu, gera, jauku ir dar ilgai prieš akis iškildavo tas kalėdinis sukurtas vaizdas ir žmonės, kurie nedrąsiai žengė į fotosesijos vietą. Ačiū Eglės photography už kalėdinę dovaną.

UKC Liaušių skyriaus renginių organizatorė Lina Monkevičienė

Atsakyti:

Prašome įrašyti komentarą
Prašome įvesti vardą čia