Pradinis Kultūra Anonsai Kalėdiniame spektaklyje nusikelsime į pasakų pasaulį

Kalėdiniame spektaklyje nusikelsime į pasakų pasaulį

2184
0

Kasmet, prieš šv. Kalėdas Kultūros centras vaikučius ir jų tėvelius pakviečia į kalėdinius spektaklius – pasakas. Šiais metais pirmas toks spektaklis ,,Juk rytoj Kalėdos…“ – pirmą kartą rodomas gruodžio 16 dieną. Sekantys spektakliai – gruodžio 18 ir 20 dienomis.

,,Kitą kartą, seniai seniai, pasaulyje gyveno…“. Taip pradedame sekti pasaką. Iš tikrųjų ne vieną, o daugybę jų. Šį kartą jų veikėjai, stebuklinguoju prieškalėdiniu laikotarpiu, susitinka Kultūros centro spektaklyje ,,Juk rytoj Kalėdos…“.

Spektaklis kvies į spalvingą, kupiną nuotykių, netikėtumų, žavesio pasakos pasaulį, kuriame bus visko – hercogas Pikčiurna ir Raganos, trokštantys Tylos, o mieste per daug triukšmo, juoko, džiugesio, prieššventinio šurmulio. Ką jie daro? Uždraudžia švęsti Kalėdas, mieste paskleidžia liūdesio, niekšybių, melo, nelaimių, blogio burtus.

Tačiau, kaip ir kiekvienoje pasakoje, atsiranda drąsuolis – šioje pasakoje žaislų meistras Martynas, kuris, nepaisydamas tykančių pavojų, leisis į kelionę, norėdamas išvaduoti savo draugę Veroniką ir grąžinti visiems Kalėdų stebuklą. Savo kelyje jis sutiks ir Jūrų Valdovus, ir Jūrų Princeses, ir Piratus, ir Varnus Klik ir Kliak, ir dar daug veikėjų, kurie vienaip ar kitaip darys įtaką gėrio kovai prieš blogį, o jų istorijos žavės, jaudins, vers šypsotis.

Spektaklyje vaidina įvairaus amžiaus, skirtingos gyvenimo patirties Ukmergės kultūros centro teatro studijos ,,Nykštukas“ bei Taujėnų mėgėjų teatro ,,Bičiuliai“ aktoriai, šoka linijinių šokių kolektyvo ,,Visada“ ir tautinių šokių kolektyvo ,,Vilkmergė“ šokėjos.

UKC inform.

Atsakyti:

Prašome įrašyti komentarą
Prašome įvesti vardą čia