Pradinis Kultūra Anonsai Giedriaus Liago fotografijų paroda „Vilkamirgės“ galerijoje

Giedriaus Liago fotografijų paroda „Vilkamirgės“ galerijoje

2054
0

G. Liagas gimė 1967 m., gyvena ir kuria Kaune. Į kūrybą jis pasinėrė itin anksti, nebūdamas nė 17-os.

1984–1988 m. jis lankė A. Kulikausko fotografijos studiją, vėliau prisijungė prie Kauno jaunųjų fotografijos „chuliganų“, vėliau pakrikštytų „Plėšriųjų sekcija“. 1988–1989 m. G. Liagas mokėsi Vilniaus fotografijos mokykloje. Vėliau, ėmus dėstyti Vilniaus dailės akademijos Kauno fakultete ir Vytauto Didžiojo universitete, prasiplėtusi tarpdisciplininė terpė suteikė naujų inspiracijų, padėjo dar labiau išsilaisvinti ir atrasti naujas raiškos formas.

Kaip menininkas Giedrius formavosi kūrybinės laisvės pritvinkusioje aplinkoje, kur avangardinės idėjos reiškėsi ne vien kompoziciniais sprendimais, technologiniais eksperimentais, bet veržėsi ir į turinį. Laikmetis ir atrasti bendraminčiai kolegos padarė didelę įtaką fotografo pasaulėjautai.

Techniniai ir cheminiai procesai virto vis svarbesniu meninės kūrybos aktu, kūrybiniam sumanymui įgyvendinti vis dažniau ir drąsiau buvo pasitelkiamos nefotografinės priemonės, tokios kaip dažai, kalkė, aerografas, nagų lakas ar „Xerox“ kopijuoklis, tad menininko darbai neretai labiau primena grafiką ar tapybą nei fotografiją.

Parodose dalyvauja nuo 1987 m. Nuo 1989 m. yra Lietuvos fotomenininkų sąjungos narys. Yra surengęs autorinių parodų Lenkijoje, Latvijoje, Anglijoje, Vokietijoje.

Paroda veiks iki kovo 14 d.

Projektas iš dalies finansuojamas Lietuvos kultūros tarybos

Oksana Judakova
VšĮ „Trys kaimai“
„Vilkamirgės“ galerijos parodų kuratorė

Atsakyti:

Prašome įrašyti komentarą
Prašome įvesti vardą čia