Gaivus vasariškas tortas

    1606
    0

    P10105011

    Gaivus, skanus, lengvas ir lengvai pagaminamas tortas.

    120 g sviesto
    200 g sausainių
    16 g želatinos
    2 vnt. citrinų
    500 g mascarpone sūrio
    250 g vanilinio jogurto
    120 g cukraus
    400 ml grietinėlės

    Pagrindui sausainius sutrupinti, o sviestą išlydyti. Išardoma formą iškloti kepimo popieriumi ir sudėti sausainius sumaišytus su sviestu. Paviršių išlyginti ir paspausti. Atšaldyti 30 min.

    Želatiną užpilti nedideliu kiekiu šalto vandens ir išbrinkinti. Citrinas nuplauti, nutarkuoti žievelę, o sultis išspausti. Išmaišyti sūrį, jogurtą, citrinos sultis, tarkuotą žievelę ir cukrų. Želatiną pašildyti, kol išsileis. Maišant jogurto masę plona srovele supilti želatiną. Kai tik tortas pradės stingti įmaišyti standžiai išplaktą grietinėlę. Masę supilti ant sausainių ir įdėti į šaldytuvą. Kai masė jau bus apstingus šakute sušiaušti paviršių (nepadaryti to per vėlai, nes gausis išdraskymai, o ne pašiaušimas ), kai pilnai po 3 val sustings apdėti uogomis ir lengvai apsijoti cukraus pudra.

    vilkmerge.lt patobulinimai:

    1. Tortą galima įvairiai modifikuoti pagal savo fantaziją. Jei Maskarponės sūris Jums per brangus, galima imti saldžią varškę. Papuošimui galima naudoti viską, ką tik sugalvosite: uogas, vaisius ir kt.

    2. Į varškės ar sūrio masę galima įmaišyti įvairių vaisių: bananų, mandarinų, apelsinų.

    3. Tarkuota citrinos žievelė gali suteikti kartumo, todėl jos galite atsisakyti arba išvis nedėti.

    4. Želatinos kiekį patartina padidinti.Neturint želatinos, galima naudoti želė, bet jos reikės žymiai daugiau.

    5. Sausainiai geriausiai tinka tokie kaip Gaidelis.  Galima naudoti kaip pagrindą ir ne sausainius, o keptą biskvitą, tortą sluoksniuoti trim biskvitais. Su biskvitais žymiai skaniau.

    6. Labai gerą skonį suteikia sutirštintas saldintas pienelis. Jį reikia truputį pašildyti, kad būtų skystesnis, sumaišyti su lydytu sviestu ir į tą masę pilti jogurtą ir t.t.

    7. Į masę galima įmaišyti želė gabaliukų, gražiai atrodo. Tortas įvairiai modifikuojamas, kiekvienam pagal skonį.

    8. Svarbu nenumažinti želatinos ir cukraus. Nes jei bus per mažai želatinos – tortas nesustings, jei bus per mažai cukraus – bus nesaldus ir neskanus.

    Skanaus…

    vilkmerge.lt

    Atsakyti:

    Prašome įrašyti komentarą
    Prašome įvesti vardą čia