Pedagogai tobulins profesinio orientavimo įgūdžius

    1154
    0

     

    P1010817

    Švietimo centras kartu su Ukmergės rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriumi vykdys Švietimo mainų paramos fondo Leonardo da Vinci Mobilumo projektą „Profesinio informavimo ir konsultavimo darbuotojų kvalifikacijos tobulinimas“. Šio projekto įgyvendinimui  skirta 8 505 eurai.

    Kaip partneriai projekte dalyvauja kelios rajono mokyklos: Antano Smetonos gimnazija, Veprių ir Želvos vidurinės mokyklos, Dukstynos ir Vidiškių pagrindinės mokyklos. Dar gegužės pabaigoje, miesto šventės metu, įvyko susitikimas su partneriais užsienyje – Unstrut-Hainich apskrities atstovais Steffi Berg ir Bernd Müenzberg, kurio metu buvo aptarti planuojamo bendradarbiavimo klausimai.

    Kaip pasakojo Ukmergės rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto vyriausiasis specialistas Arūnas Augustinas ir Švietimo centro metodininkė Jolanta Gelūnaitė, projekte  dalyvaus PIT (profesinio informavimo taškai) darbuotojai, mokytojai, projekto partnerių atstovai, atsakingi už profesinį informavimą ir konsultavimą.

    Projektu siekiama tobulinti projekto dalyvių darbo įgūdžius, gerinti profesinio informavimo ir konsultavimo paslaugų kokybę. Kadangi dauguma projekte dalyvausiančių pedagogų dirba kitą darbą, šis projektas jiems padės tobulintis, kelti kvalifikaciją, naujas žinias geriau panaudoti darbe.

    Sekančių metų pavasarį projekto partnerių atstovams – 7 žmonėms – numatyta kelionė į Vokietiją. Jos metu bus siekiama susipažinti su Vokietijos ugdymo įstaigų ir savivaldybių patirtimi šioje šalyje organizuoti profesinį mokymą. Po vizito bus parengta kvalifikacijos tobulinimo programa, skleidžiama geroji patirtis visų rajono ugdymo įstaigų darbuotojams, dirbantiems profesinio švietimo srityje.

    vilkmerge.lt

    Atsakyti:

    Prašome įrašyti komentarą
    Prašome įvesti vardą čia