Pradinis Kultūra Renginiai Naujas skyriaus vadovas gimnazijai iškovojo interaktyvųjį ekraną

Naujas skyriaus vadovas gimnazijai iškovojo interaktyvųjį ekraną

3105
0

Paaiškėjo, kas užims savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjo vietą. Vedėju, laimėjęs 2 pretendentų konkursą, išrinktas Siesikų gimnazijos direktorius Vaidotas Kalinas. Laisva vedėjo vieta liko po sausio 2 dienos, kai vedėjos postą paliko Dalė Steponavičienė. Vaidotas Kalinas 2017 metų pabaigoje išrinktas „Metų mokyklos vadovu“.

„Metų mokyklos vadovu“ jis tapo renkant inovatyviausius šalies mokytojus. Šiems rinkimams buvo pateikta daugiau kaip 200 paraiškų. Komisija vertino kandidatų pedagoginį profesionalumą, naudojamus ugdymo metodus, dalijimąsi žiniomis su kolegomis. Taip pat buvo kreipiamas dėmesys į mokytojo dalyvavimą papildomose veiklose su moksleiviais, įvairių švietimo iniciatyvų įgyvendinimą, ekspertinę veiklą. Svarbus kriterijus buvo ir būtinos kompetencijos – nuolatinis tobulėjimas ir technologijų naudojimas ugdymo procese.

V. Kalinas šiuos kriterijus atitiko. Jis gerai žinomas ne tik rajono, bet ir šalies pedagogams, ministerijai. Direktorius dalyvavo rengiant dokumentus, vertinant mokyklas, tobulinant pedagogų darbą.

Direktoriui tapus geriausiu mokyklos vadovu, dovaną gavo ir gimnazija. Jai padovanotas interaktyvus ekranas. Į apdovanojimą atvykusius Vyriausybės, Švietimo ir mokslo ministerijos, leidyklos „Šviesa“ atstovus, rajono merą Rolandą Janicką, rajono mokyklų direktorius pasitiko ir pasveikino gimnazijos ugdytinės. Jos teatralizuotai papasakojo, kaip gera mokytis mokykloje ir prikalbino čia mokytis ir „peles“.

Leidyklos „Šviesa“ direktorė Jurgita Nacevičienė tiki, kad inovatyvus mokytojas bus ten, kur bus ir inovatyvus mokyklos vadovas. Labai daug reiškia iniciatyvos, ypač kai nėra daug resursų, pajėgų. Nes nuo vadovo priklauso, kokias mes turime mokyklas, nesvarbu kur jos yra – mieste ar kaime.

Gimnazijos direktorius, dėkodamas už dovaną, paminėjo, kad norima pasiekti tokio lygio, kai kuprinės bus be vadovėlių – vaikai mokysis elektroninių priemonių pagalba. Interaktyvus ekranas yra vienas žingsnis link to, kuris mokiniams žinias leis „semti šaukštais“. Todėl leidyklos direktorei buvo padovanota nuotrauka, kurioje mokiniai šaukštais „semia“ informaciją iš interaktyvaus ekrano.

Švietimo ir mokslo ministrės patarėjas, asociacijos „Žinių ekonomikos forumas“ direktorius Arminas Varanauskas pasakojo, kad apdovanojimų idėja paprasta – „noras parodyti, kad Lietuvoje turime puikių pavyzdžių“. Nes mokykloje dirbantys žmonės „atiduoda daug, kad vaikai galėtų įsitvirtinti ateities pasaulyje“. Inovatyvaus direktoriaus vadyba atneša rezultatus mokyklai. Todėl jis pakvietė V. Kaliną būti gerų pokyčių švietime ambasadoriumi.

LR Ministro Pirmininko patarėja švietimo, mokslo ir kultūros klausimais Unė Kaunaitė Siesikų gimnaziją pavadino mokykla, skleidžiančia gerąsias idėjas. Jos manymu, geras ir inovatyvus kolektyvas, geras direktorius gali į mokyklą „pritraukti vaikus iš bet kur“. „Tai geri pavyzdžiai, kaip mūsų sistemoje galim sukurti mažus stebuklus“, – sakė patarėja.

Rajono meras Rolandas Janickas kalbėjo apie lyderių ruošimą, kuriuos valstybė turi auginti, puoselėti, nes būtent jie „randa sprendimus“. Lyderiu turi būti žmogus darantis tai, už ką negauna atlyginimo. Todėl, mero nuomone, savivaldoje žmogus negali dirbti, jeigu anksčiau nedirbo nevyriausybinėje organizacijoje, nesavanoriavo, kaip seime negali dirbti žmogus nedirbęs savivaldybėje.

Perkirpus juostelę, kuria buvo perrištas interaktyvus ekranas, susirinkusieji pažiūrėjo filmą apie gimnaziją, aplankė kabinetus ir pasigrožėjo koridoriais, prožektorių nudažytais tautinės vėliavos spalvomis.

Arvydas Pėšina

Atsakyti:

Prašome įrašyti komentarą
Prašome įvesti vardą čia