Šiukšlės miestui rodo dantis

    1562
    0
    vaizganto_kapines_008

    Ieškodama naujo šiukšlių surinkimo operatoriaus mieste ir kaime, Ukmergės rajono savivaldybės administracija paskelbė konkursą, kuris įvyks gruodžio 4 dieną. Ši naujovė galbūt pakeis mažai valdomą įprastinę šiukšlių surinkimo tvarką mieste ir kaime, kai visuotinis mokestis iš gyventojų bus surenkamas į miesto biudžetą, iš kurio naujai išrinktam atliekų surinkimo ir tvarkymo operatoriui bus mokamas atlygis nuo 2010 m. sausio 1 dienos. Tuo ji skirsis nuo ankstesnės tvarkos, kai gyventojai individualiai sudarinėjo sutartis su šiukšlių išvežimo  operatoriumi. Galbūt tada gyventojams nebebus prasmės šiukšles pilti pakelėse ar miškuose?

     

     

    Neseniai Vl. Šlaito bibliotekoje Ukmergės rajono savivaldybės administracijos iniciatyva   organizuotas susitikimas su miesto ir rajono bendruomene dėl pakeitimų Vietinės rinkliavos už komunalines paslaugas Ukmergės rajone nuo 2010 metų sausio 1 dienos.

    Šį projektą pateikusi Ukmergės rajono savivaldybės administracija ieškojo  geresnių būdų šiukšlių atliekoms išvežti, siūlomi nauji konteinerių apmokestinimo tarifai fiziniams ir juridiniams asmenims.  Koks tas projektas? Ir kaip kitąmet bus tvarkomasi, diskusiją pradėjęs rajono administracijos direktoriaus pavaduotojas Rolandas Janickas akcentavo, kad dabartinėmis sąlygomis rajone nepajėgiama susitvarkyti su šiukšlintojais, savivaliautojais, kurie, vengdami mokėti mokesčius už konteinerius, sugeba atsikratyti šiukšlių, jas išpilant miškuose ar palaukėse… Todėl naujai išrinktas atliekų tvarkymo operatorius tiesiogiai atsiskaitys su rajono Savivaldybe, o ši, savo ruožtu, įvedus visuotinį rinkliavos mokestį, surinks pinigus į rajono biudžetą iš fizinių ir juridinių asmenų.

    Tačiau vakaro metu daug kam iš ukmergiškių kilo abejonių dėl taikomų įkainių tvarkos. Juk verslininkai dabar pajuto grėsmę dėl įkainių, užsakant konteinerius, painiavos (jie moka, o pils šiukšles ir kiti), koks daugiabučių gyventojų atsiskaitymo statusas? Tarkim, dviejų kambarių bute gyvenantys du žmonės (pensininkai) ir tokiame pačiame plote gyvenanti jauna daugiavaikė šeima – 5 žmonės, mokės lygiai tokį patį ar kiek kitokį mokestį? Jeigu skirtingą, tai pagal kokį kriterijų jis bus paskaičiuotas ir t. t.

    Tuos ir kitus klausimus aptarinėję žmonės, gavo patikinimą, kad mieste šiukšlės bus surenkamos 6 kartus per savaitę, o kaime – keturis kartus. Klausimas: ar šiukšlių konteinerių užteks? Ar šiukšlių surinkimo aikštelės  kaimuose bus numatytos ir laiku sutvarkytos? Atsakymas toks: projekte tai numatyta. Kaip bus iš tikrųjų, greitai pamatysime.

     

    vilkmerge.lt

     

    Jau greitai vilkmerge.lt skaitykite:

     

    Atsakyti:

    Prašome įrašyti komentarą
    Prašome įvesti vardą čia