Skani trinta pievagrybių sriuba
Sriubai reikės:
400 g pievagrybių;
1/2 l sultinio;
4 valg. š. sviesto;
2 valg. š. miltų;
petražolių;
100 ml grietinėlės;
1 svogūno;
druskos, pipirų;
Darbo eiga:
Smulkiai supjaustome svogūną ir pievagrybius. Keptuvėje išlydome 2 šaukštus sviesto ir supilame svogūnus su grybais. Pakepiname apie 10 minučių, sudedame pjaustytas petražoles ir dar truputį pakepiname.Blenderio pagalba sutrinu iki vientisos masės.
Puode išlydome 2 šaukštus sviesto, suberiame 2 šaukštus miltų ir maišome, kol pasidarys vientisa masė.
Į puodą pilame karštą sultinį, tuomet svogūnus su grybais. Sriubą pagardiname druska ir pipirais. Paverdame kelias minutes. Įpilame grietinėlę. Jei norime tirštesnės sriubos, galima įberti šiek tiek manų kruopų.
Į stalą patiekiame su paskurdinta balta duona.
Skanaus…
vilkmerge.lt