Pievagrybių sriuba

    0

    sriub

    Skani trinta pievagrybių sriuba

    Sriubai reikės:

    400 g pievagrybių;

    1/2 l sultinio;

    4 valg. š. sviesto;

    2 valg. š. miltų;

    petražolių;

    100 ml grietinėlės;

    1 svogūno;

    druskos, pipirų;

    Darbo eiga:

    Smulkiai supjaustome svogūną ir pievagrybius. Keptuvėje išlydome 2 šaukštus sviesto ir supilame svogūnus su grybais. Pakepiname apie 10 minučių, sudedame pjaustytas petražoles ir dar truputį pakepiname.Blenderio pagalba sutrinu iki vientisos masės.

    Puode išlydome 2 šaukštus sviesto, suberiame 2 šaukštus miltų ir maišome, kol pasidarys vientisa masė.

    Į puodą pilame karštą sultinį, tuomet svogūnus su grybais. Sriubą pagardiname druska ir pipirais.  Paverdame kelias minutes. Įpilame grietinėlę. Jei norime tirštesnės sriubos, galima įberti šiek tiek manų kruopų.

    Į stalą patiekiame su paskurdinta balta duona.

    Skanaus…

    vilkmerge.lt

     

    Atsakyti:

    Prašome įrašyti komentarą
    Prašome įvesti vardą čia