Pradinis Kultūra Ukmergės Miesto šventė – Mano vaikystės miestas (II)

Ukmergės Miesto šventė – Mano vaikystės miestas (II)

2152
0

Pagrindinė Miesto šventės diena prasidėjo sportiškai – rytine mankšta ant pėsčiųjų tako. 10 val. rajono savivaldybės tarybos nariai rinkosi į neeilinį, iškilmingą posėdį. Jame buvo pristatyta ir pagerbta nauja Rajono garbės pilietė – buvusi pedagogė, kraštotyrininkė Zita Kriaučiūnienė.

1960 m. pradėjusi dirbti Želvos vidurinėje mokykloje lietuvių kalbos mokytoja naujoji Rajono Garbės pilietė 1977 m. tapo mokyklos direktore, kuria išdirbo iki 1991 m. Nuo 1997 m. ji vadovauja gimnazijos muziejui. Ilgametėje jos veikloje daug darbų Želvos kraštui, Ukmergės rajonui, saugoma Želvos žydų istorija. Jos rūpesčiu išleisti leidiniai, inicijuoti paminklų pastatymai, rengti ir įgyvendinti projektai, parengtos ir išleistos 9 knygos apie Želvos kraštą.

Šventės rytas buvo skirtas vaikams. Įvairių mokyklų mokiniai puošė Vienuolyno gatvę, savo šventę surengė ketvirtokai, Meno mokyklos mokiniai surengė meninę-muzikinę akciją. Mažieji tuo metu siautė prie Kultūros centro. Čia jiems surengtas putų šou, buvo galima stebėti kojūkininkus ar Panevėžio lėlių vežimo teatro spektaklį.

Šventę vaikams surengė ir savivaldybė. Jau ne pirmus metus pasveikinami visi nuo Miesto šventės iki Miesto šventės gimę mažieji ukmergiškiai. Šiais metais pasiruošta pasveikinti daugiau kaip 250 jaunųjų piliečių.

Įspūdingiausias miesto šventės akcentas – šventinės eitynės „Vėjo malūnėlis“. Atrodo, kad jose dalyvavo dauguma ukmergiškių ir rajono gyventojų. Čia buvo galima išvysti mokinius, įstaigų, organizacijų, įmonių atstovus, nešinus vaikystės simboliais – vėjo malūnėliais, kurie vėliau sutūpė prieš savivaldybę, taip sudarydami vėjo malūnėlių mišką. Eitynėse dalyvavo beveik 60 įstaigų ir 2000 ukmergiškių.

Atidarius šventę, didžiojoje scenoje žiūrovams buvo pristatytos įvairios koncertinės programos ir galimybė šokti diskotekoje. Prieš šventės atidarymą žiūrovai galėjo išsiaiškinti, kas stipresnis sportiniuose žaidimuose ir atrakcionuose Kęstučio aikštėje, ar iki vidurnakčio grožėtis grojančiu ir šokančiu fontanu. Šventė baigėsi tradiciniu šventiniu fejerverku.

Atsakyti:

Prašome įrašyti komentarą
Prašome įvesti vardą čia