Pradinis Kultūra Trys Meno dienos kvietė ne tik pažiūrėti, bet ir dalyvauti

Trys Meno dienos kvietė ne tik pažiūrėti, bet ir dalyvauti

1330
0

Visus tris vasaros mėnesius Ukmergės kultūros centras žiūrovus kvietė į Meno dienas. Ne tik pažiūrėti, bet ir padalyvauti.

Meno dienos prasidėjo Šokio diena. Pirmiausia į edukaciją „Šok ir tu“ vaikus pakvietė Egidija Merenanu, o į edukaciją „Šokim, trypkim“ – Regina Zabielienė. Popietę į renginį „Šokim visi“ prie Kultūros centro susirinko ne tik norintys pašokti, bet ir E. Merenanu vadovaujamas linijinių šokių kolektyvas „Visada“ ir liaudiškų šokių kolektyvas „Vilkmergė“, vadovaujamas R. Zabielienės.

Liepos mėnesį žiūrovai pakviesti į Folkloro dieną. Pirmiausia edukaciją vaikams „Veju, veju virveles“ surengė Kultūros centro Siesikų skyrius, o „rištines lėles“ pasigaminti mokė Kultūros centro Taujėnų skyriaus edukatorė. Vakarop programoje „Susieikim, pasišokim“ UKC folkloro ansamblio „Pyniava“ (vad. Vilma Mulevičiūtė – Sabaliauskienė) ir Gražinos Gabrilavičienės parengtos programos metu žiūrovai ne tik klausėsi paukščių čiulbėjimo, folkloro ansamblio atliekamų dainų, stebėjo šokius, bet ir patys galėjo pagroti, padainuoti ar pašokti.

Rugpjūtį mažieji ir didesnieji žiūrovai pakviesti į Teatro dieną. Pradžioje žiūrovams pasirodė „Kaliausių teatras“ iš Kultūros centro Šventupės skyriaus. Aktoriai su kaliausėmis, tai yra lėlėmis, sukūrė spektaklį vaikams „Pelenius“. Po to žiūrovai pakviesti į edukaciją „Tai – Teatras“. Jos metu žiūrovai, kviečiami režisierės Tamaros Kvieskienės, sekdami spalvotų popierėlių takeliais aplankė įvairias Kultūros centro erdves, kuriose gimsta Teatras, sužinojo apie spektaklių statymo subtilybes, džiaugsmus ir rūpesčius.

Atsakyti:

Prašome įrašyti komentarą
Prašome įvesti vardą čia