Pradinis Kultūra Anonsai Trumpųjų filmų festivalis – greitam gyvenimo tempui. Šiemet ir Ukmergėje!

Trumpųjų filmų festivalis – greitam gyvenimo tempui. Šiemet ir Ukmergėje!

2249
0

2020 m. kultūros renginių Lietuvoje kalendorių pradeda 13-asis Vilniaus tarptautinis trumpųjų filmų festivalis. Sausio 16-19 dienomis Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Ukmergėje ir Marijampolėje bus pristatyta daugiau kaip 60 rinktinių trumpametražių filmų iš viso pasaulio. Festivalio organizatoriai pristatys jau tradicija tapusius seansus šeimai ir kino naktį bei pirmą kartą – siaubo filmų programą.

Ukmergėje trumpametražių filmų festivalis pirmiausiai pakvies mažiausius kino mylėtojus ir kultūros centre jiems pristatys specialią filmukų programą. Šiemet tai „Animacinis pasaulis vaikams“. Šiais metais žanrinio kino mylėtojai turės progą pavirpinti kinkas siaubo trumpametražių filmų programoje „Siaubingai baisios istorijos“. Šioje programoje bus labai geras siaubo, košmaro „koncentratas“.

Nepraleiskite ir konkursinės programos, kurios yra tarsi festivalio „stuburas“. Komisija iš beveik 2000 festivaliui užregistruotų filmų labai kruopščiai atrinko 42 filmus, kurie sudėti į 6 tarptautines ir 2 nacionalines konkursines programas. Programos šiemet sudėliotos pagal filmus jungiančias temas, aktualijas ir nuotaikas – „Ilgai ir laimingai?“, „Kitoks pasaulis“, „Kraujo ryšiai“ ir kt.

Konkursinių programų filmus vertins tarptautinė žiuri. Besibaigiant festivaliui sužinosime, kas laimės geriausio vaidybinio, animacinio ir dokumentinio filmų prizus bei geriausio lietuviško trumpametražio filmo titulą.

Trumpametražių filmų kino festivalio Ukmergės kultūros centre programa:
01.18 (šeštadienis) 13 val. – Animacinis pasaulis vaikams
01.18 (šeštadienis) 16 val. – TK: Kraujo ryšiai
01.18 (šeštadienis) 18.30 val. – Siaubingai baisios istorijos
01.19 (sekmadienis) 13 val. – TK: Ilgai ir laimingai?
01.19 (sekmadienis) 16 val. – TK: Kitoks pasaulis
01.19 (sekmadienis) 18.30 val. – TK: Prieš srovę

Bilietus į festivalį galite įsigyti čia: www.kc.ukmerge.lt/
Daugiau informacijos kino teatrų repertuare ir www.filmshorts.lt.

Festivalį organizuoja lietuviškų trumpametražių filmų agentūra „Lithuanian Shorts“, remia Lietuvos kino centras, Vilniaus miesto savivaldybė, Audiovizualinių kūrinių autorių teisių asociacija AVAKA.

Atsakyti:

Prašome įrašyti komentarą
Prašome įvesti vardą čia