Pradinis Kultūra Šv. Baltramiejaus atlaidų šventė Vidiškiuose

Šv. Baltramiejaus atlaidų šventė Vidiškiuose

2417
0

Kaip ir kiekvienais metais, tradiciškai Vidiškiai smagiai atšventė Šv. Baltramiejaus šventę. Jos organizavimas bendram darbui suburia seniūnijos, miestelio ir mokyklos bendruomenes, kultūros namų kolektyvus.

Jau penktadienio ryte miestelio pagrindinė gatvė pasipuošė vėliavėlėmis o miestelio pradžioje prie kelio pasipuošęs Baltrukas visus kvietė į šventę. Šventės renginiai prasidėjo 8 val. ryte žvejų varžybomis, po varžybų visi norintys galėjo pasiplaukioti irklentėmis miestelio tvenkinyje.

Po pietų mokyklos sporto salėje ir stadione vyko krepšinio, tinklinio futbolo varžybos. Įvyko ir tradicinės veteranų ir jaunimo futbolo rungtynės. Norintys galėjo pasivažinėti ar pasijodinėti žirgais.

Vakare šventinį koncertą pradėjo Vaikų talentų konkurso dalyvė Rusnė Varanavičiutė. Visus su švente sveikino seniūnas Virgilijus Štaras ir bendruomenės pirmininkas Virgilijus Jankauskas. Buvo apdovanotos gražiausios Seniūnijos sodybos ir padėkota šventės rėmėjams.

Koncertą tęsė kolektyvas iš Veprių „Intermezzo“ vad. Edvardo Ratauto. Jau sutemus pilnas bendruomenės parkas žmonių smagiai šoko iki vidurnakčio su grupe iš pajūrio „Šeštadienis“.

Šventės organizatoriai dėkoja šventės rėmėjams:
Dainiui Gleizniui, Vilčinskų firmai „Vilporė“, UAB „Ukmergės melioracijai“, Alvydui Pučinskui, Algirdui Tamuliui, Egidijui Cesiuliui, UAB „Ukmergės versmei“, kaimo turizmo sodybai „Baidarkiemis“, Leonorai Danilienei, Rimui Mikoliūnui, Sigitui Useliui, Jonui Navickui, Vaidotui Grybinui, Luisitai Kvedarienei ir Kastyčiui, Kvietkauskui už paskolintas irklentes.

UKC Vidiškių skyriaus renginių organizatorė Janina Giedraitienė

Atsakyti:

Prašome įrašyti komentarą
Prašome įvesti vardą čia