Pradinis Kultūra Nuotraukose – pasaulis iš viršaus

Nuotraukose – pasaulis iš viršaus

1490
0

Kultūros centro dailės galerijoje atidaryta Andriaus Repšio fotonuotraukų paroda „Paukščio akimis“. Parodos pavadinimas puikiai įvardino parodos tematiką – iš viršaus nufotografuoti miškai, laukai, keliai ar miestai. Viskas taip, kaip mato paukščiai. Paukščio akimis Lietuvą ir pasaulio vaizdus galerijoje bus galima pamatyti iki birželio 30 d.

Viskas, kas eksponuojama parodoje, nufotografuota per vienerius metus. Atidarydamas parodą autorius pasakojo, kad anksčiau fotografuoti reikėdavo skraidant lėktuvu. Dabar viskas žymiai paprasčiau – fotografuojama drono pagalba. „Net iš pradžių buvo keista, kad nereikia lėktuvo“, – juokauja parodos autorius.

Fotografavimas drono pagalba turi savų privalumų – jis gali skristi labai žemai, užtat nuotraukoje galima išskirti daugiau detalių. Tačiau atspėti ką fotografuoji yra pakankamai sudėtinga, nes, žiūrint iš apačios, vaizdai atrodo vienaip, o kai pakyli – kitaip.

Parodos autorius profesionaliai fotografuoti pradėjo prieš du dešimtmečius, dirbdamas miškininku. Nuo 2000 iki 2017 metų surengė 39 personalines parodas, dalyvavo daugiau kaip 30 grupinių parodų Panevėžyje, Jonavoje ir Vilniuje. Autorius yra daugelio tarptautinių ir Lietuvos fotografų konkursų laureatas.

Atsakyti:

Prašome įrašyti komentarą
Prašome įvesti vardą čia