Pradinis Kultūra Naujųjų belaukiant

Naujųjų belaukiant

2255
0

Ukmergės kultūros centras šiemet jau 13-ą kartą organizavo labdaros akciją „Baltas angelas“. Šios akcijos metu buvo renkamos lėšos mažojo Danieliaus gydymui. Bet tai tik vienas iš daugelio Kultūros centro organizuotų renginių, laukiant didžiausių metų švenčių – Kalėdų ir Naujųjų Metų.

Akcijai „Baltas angelas“ per visus 13 metų aukota senelių namams, nuo karo kenčiančiai Ukrainai, Prezidento A. Smetonos paminklui Užugiryje, sunkiai sergantiems mažiesiems ukmergiškiams. Per šiuos labdaros renginius ukmergiškiai paaukojo 15 640 Eur.

Šiais metais ukmergiškiai ir miesto svečiai vėl buvo kviečiami aukoti. Buvo renkamos lėšos mažojo Danieliaus gydymui. Vaikas serga bronchine astma, turi didelį kraujospūdį, nuo vaistų jam labai auga svoris. Todėl vaiko gydymui Kultūros centras surengė labdaros akciją. Visi paaukojusieji 5 eurus buvo kviečiami ateiti į Kalėdinį koncertą antrą šv. Kalėdų dieną, norintieji galėjo pinigus pervesti į sąskaitą iki sausio 6 dienos – Trijų karalių šventės. Koncerto metu buvo surinkta 945 eurai, dar 315 eurų buvo pervesta į sąskaitą. Viso per 2018 m. labdaros akciją „Baltas angelas“ paaukota 1260 eurų.

Atėję į koncertą akcijos dalyviai gavo rajono kultūros darbuotojų pagamintas dovanėles. Jiems koncertavo Kultūros centro folkloro ansamblių „Pyniava“ (vad. Vilma Mulevičiūtė-Sabaliauskienė) ir „Dagilėlis“ (vad. Jūratė Martinkutė), tautinių šokių kolektyvų „Vilkmergė“ (vad. Regina Zabielienė) ir „Eglūnas“ (vad. Virginija Butvilavičienė), Sližių skyriaus folkloro ansamblio (vad. Stasė Novikienė), Želvos skyriaus armonininkų ansamblio (vad. Vaclovas Butkus) ir Varinės kaimo dainininkai (vad. Marius Mikučionis).

Koncertavo ir svečias – skrabalininkas Regimantas Šilinskas. Jo pasirodymas – grojimas skrabalais, dainavimas ir šiltas bendravimas su publika sulaukė daugybės plojimų.

Gruodžio mėnuo, nors ir Advento laikotarpis, buvo turtingas renginiais. Renginiai prasidėjo rajono folkloro muzikantų, dainininkų ir šeimininkių švente „Padainuokim susiėję“, vyko Adventiniai susitikimai bei edukacinės pamokėlės „Meto švento belaukiant“, kurių metu buvo mokomasi gaminti įvairius molinukus, žiedus, sages, lėles, dainuoti lopšines, žaisti žaidimus, vyko susitikimas su astrologu Nagliu Šulija. Organizuotoje šventinėje Kalėdinėje mugėje buvo galima įsigyti visko – nuo saldainių iki magnetukų ant šaldytuvo, nuo kojinių iki rankų darbo muilo, sojų vaško žvakių.

Prieš šventes tradiciškai buvo nudžiuginti mažieji. Jie ne tik susitiko bei pašoko su Kalėdų seneliu, bet ir pažiūrėjo Kultūros centro režisierių Laimos Jančiauskaitės ir Tamaros Kvieskienės pastatytą spektaklį „Juk rytoj Kalėdos…“ apie hercogą Pikčiurną, sugalvojusį uždrausti švęsti Kalėdas. Tačiau Kalėdų stebuklą visiems sugrąžino žaislų meistras Martynas. Viso spektaklyje vaidino ir šoko virš 60 atlikėjų.

Tarpušventyje paminėta Pasaulinė kino diena. 12 valandų kino maratono metu buvo parodyti šeši, geriausi 2018 m. kino filmai. Metus vainikavo „Vilniaus“ choro koncertas. Paskutinės metų dienos vakare ukmergiškiai ir svečiai klausėsi choro atliekamų populiariausių lietuviškų ir užsienietiškų dainų.

Šventės baigėsi, bet piliakalnis dar džiugina įvairiomis šviesomis, savo spindulius žeria kalėdinė eglutė – triukšmingai įžiebta gruodžio 15 dieną ji ir piliakalnis praeiviams dar švies iki sausio vidurio. Ir vėl liks laukti kitų Naujųjų Metų.

Atsakyti:

Prašome įrašyti komentarą
Prašome įvesti vardą čia