Pradinis Kultūra Mokiniai surengė savo darbų parodą

Mokiniai surengė savo darbų parodą

818
0

Lauko paviljone prieš Kraštotyros muziejų – nauja paroda. Tik šį kartą paroda ne svečių, ne profesionalių menininkų, bet Ukmergės Antano Smetonos gimnazistų, kuriuos moko dailės mokytoja Jolita Šlepetienė.

Parodos anotacijoje rašoma, kad molis – ypatinga medžiaga, tūkstantmečiais slūgsanti po dirvožemio sluoksniu, o kaitros paveikta – tūkstantmečiais tarnaujanti žmonijai, kuriančiai savo buitį ir kultūrą. Kiekvienam prisiliečiančiam prie molio kyla vis kitokie jausmai. Yra tokių, kurie šio prisilietimo laukia ir žino, kad jis gali nudžiuginti leisdamas išreikšti prigimtyje slypintį formos pajautimą. Bet kol tai įvyksta dar reikia ilgai molį minkyti, lipdyti, taisyti stebint proporcijas…

Parodoje eksponuojami Elžbietos Mackevičiūtės, Gustinos Balsiukaitės, Viktorijos Balcerytės, Neringos Mecelytės, Adomo Adomavičiaus ir kitų mokinių darbai.

Jaunieji dailininkai už bendradarbiavimą dėkoja dailininkui keramikui Tomui Juliui Daunorai, kurio tėvelis prof. dr. Zigmas Jonas Daunora buvo VGTU architektūros katedros vedėjas, gimęs Ukmergėje ir mokęsis šioje mokykloje.

Parodoje – mokinių nulipdyti fantastiniai gyvūnai, talpos, dekoratyviniai elementai.

Atsakyti:

Prašome įrašyti komentarą
Prašome įvesti vardą čia