Pradinis Kultūra „Meno dienose“– muzika, animacija ir vaizduojamasis menas

„Meno dienose“– muzika, animacija ir vaizduojamasis menas

913
0

Ir šių metų vasarą Kultūros centras vaikams surengė „Meno dienas“. Kadangi vyresni vaikai atostogavo, dalis jų buvo išvykę, tai „Meno dienos“ buvo skirtos daugiau mažiesiems – lankantiems lopšelius-darželius. „Meno dienų“ metu vaikai susipažino su muzikos instrumentais ir jų skambesiu, animacijos atsiradimu ir ja šiandien, vaizduojamuoju menu ir mokėsi piešti.

Pirmas „Meno dienų“ renginys – Muzikos diena. Sėdėdami prie Kultūros centro po ąžuolais vaikai, padedami meno mokyklos Muzikos skyriaus mokinių nusikėlė į muzikos instrumentų pasaulį. Renginio vedėja Laima Lenčickienė vaikučius pakvietė į labai įdomų, pilną visokių garsų pasaulį. Juk didieji muzikos instrumentų meistrai kūrė instrumentus, siekdami pamėgdžioti gamtos garsus. Ir pakvietė vaikus pasiklausyti instrumentų. Klarnetu grojo Viltaras Pažėra, trimitu – Ginas Kilijonas, akordeonu – Augustina Kerulytė, smuiku – Aurimas Utka, violončele – Jokūbas Burneikis. Pasiklausę muzikos vaikai mėgino atspėti instrumentų pavadinimus. Teisingi atsakymai įvertinti saldainiais.

Viena diena buvo skirta supažindinti vaikus su kino menu. Šįkart pasirinkta animacijos istorija. Pasak šios edukacijos autorės Gražvydos Tušienės, vaikams tai pats prieinamiausias filmų žanras. Juk animacija vaikus lydi kiekvieną dieną. Ji – mobiliųjų telefonų ekranuose, kompiuteriniuose žaidimuose ir Kultūros centre – animacinių filmų seansuose. Renginio metu vaikai susipažino su pirmykščių žmonių piešiniais urvuose, vaizdais šventyklose iškaltais ant kolonų senovės istorijos laikais, su animacijos raida iki šiuolaikinių, vien tik kompiuteriu sukurtų, trimačių kino filmų. Animacijos istorija vaikams pristatyta žiūrint skaidres ar trumpas ištraukas iš animacinių kino filmų. Vaikams parodyti trumpi animaciniai kino filmai sukurti tiek profesionalių animatorių, tiek Kultūros centro organizuojamo moksleivių kino festivalio „2blis“ jaunųjų animatorių. Vaikams buvo pademonstruotas „stebuklingas suktukas“, išrastas dar XIX amžiaus pradžioje. Išeinant vaikų laukė dovanos – grupė gavo po suktuką, o vaikai užduotį – suktuką pasigaminti namuose.

„Meno dienos“ pasibaigė daile. Kultūros centro dailininkas Egidijus Darulis pravedė vaizduojamojo meno edukaciją tema „Viskas ką galima apkabinti“. Pirmiausia, atėję į edukaciją 3-3,5 metų amžiaus vaikai parodų galerijoje aplankė skulptūrų parodą. Parodoje vaikų dėmesys buvo atkreiptas į įvairias skulptūras, kurias galima apkabinti. O šokių salėje vaikai susėdo poromis ir piešė vienas kito portretą. Pirmiausia burbulą, jo viduryje uždėjo du taškus – tai buvo akys, vėliau atsirado nosis, burna, ausys, plaukai. Taip gavosi portretas. Vaikai paskatinti piešti kuo laisviau – galima buvo pridėti skrendantį lėktuvą, tvorą, debesis, paukščius… Pabaigoje vaikams pasiūlyta sudėti savo piešinius į eilę. Ir aplankyti savo pačių darbų parodą.

Atsakyti:

Prašome įrašyti komentarą
Prašome įvesti vardą čia