Pradinis Kultūra Anonsai Juk mes visi esame mūsų Lietuva

Juk mes visi esame mūsų Lietuva

2688
0

Žemaitkiemio seniūnijoje Valstybės – Karaliaus Mindaugo karūnavimo diena tradiciškai švenčiama ant Berzgainių piliakalnio. Kiekvienais metais į šventę suvažiuoja vis didesnis būrys dalyvių. Šįkart – liepos 6 – ąją kartu šventė ir Želvos gyventojai.

Šventės scenarijų kūrė ir šventę vedė Ukmergės kultūros centro  Žemaitkiemio skyriaus meno vadovė Alė Ališauskienė. Kad šventė būtų įdomi ir įsimintina, šventės veiklos ir programa buvo suderinta su Ukmergės kultūros centro Želvos skyriaus renginių organizatore Jane Sauliūniene, Želvos bendruomene, Žemaitkiemio seniūnija. Piliakalnio viršūnėje buvo sugiedota Vinco Kudirkos „Tautiška giesmė“, pasakota giesmės atsiradimo istorija, įžiebtas laužas, sudainuota Juozo Naujalio „Lietuva brangi“, taip susirinkusiems primenant, kad liepos 6 – oji šiemet paskelbta Tautinės giesmės diena ir minimos Juozo Naujalio 150 – osios gimimo metinės.

Sveikinimo žodžius sakė Žemaitkiemio seniūnė Rita Mikutienė, Žemaitkiemio bendruomenės pirmininkė Danutė Užkurėlytė, kapelos „Želvelė“ vadovas Vaclovas Butkus.

Kiekvienas atvykęs į šventę tapo ne tik šventės dalyvis, bet ir kūrėjas, nes turėjo galimybę, burtų keliu, nuspręsti kokia daina, kokios eilės skambės šventėje. Susirinkusieji ant lauko akmenėlių galėjo užrašyti jiems patinkančius žodžius, ženklus, kad kitais metais, atvykę ant Berzgainių piliakalnio švęsti Valstybės dienos galėtų surasti savąjį akmenėlį. Piliakalnio papėdėje iš gėlių ir žolynų visi dėliojo žodį Lietuva, „lyjant“ iš Želvos atvežtais rožių žiedlapiais nusifotografavo. Buvo verdama „Linkėjimų arbata“, kiekvienas išsirinkęs žolelės žiedelį mesdamas į vandenį sakė linkėjimus draugams, Lietuvai. Susibūrę į bendrą ratą, kaip ir kiekvienais metais, visi šoko ratelį „Tegyvuoja Lietuva“, vaikai varžėsi žodžių mūšyje „Lietuva tai…“. Skambant Kultūros centro Želvos skyriaus kapelos „Želvelė“ dainoms, liaudies melodijoms, visi susirinkusieji šoko, dainavo, vaišinosi gardėsiais ir maloniai iki sutemos bendravo.

UKC Žemaitkiemio skyriaus meno vadovė Alė Ališauskienė

Atsakyti:

Prašome įrašyti komentarą
Prašome įvesti vardą čia