Pradinis Kultūra Floristinių paveikslų paroda Deltuvoje

Floristinių paveikslų paroda Deltuvoje

2520
0

Vasario 16-ąją deltuviškiai pasitinka išradingai. Švęsdami Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną, kultūros namai pakvietė visus į floristinių paveikslų parodos „Išjausti Donelaitį“ atidarymą. Tai kartu su Deltuvos miestelio bendruomene Ukmergės rajono savivaldybei pateikto kūrybinio projekto „Augalų terapija“ baigiamasis renginys.

Deltuvos kultūros namų darbščiųjų rankų būrelio „Ką akys pamatys – tą rankos padarys“ vadovės Rasos Laskauskienės suburtos moterys sukūrė aštuonis floristinius paveikslus pagal Kristijono Donelaičio „Metus“.

Koliažas – meno terapija, padedanti atsiskleisti užslėptiems asmenybės bruožams ir troškimams. Norėdamos kuo daugiau sužinoti apie jo kūrimo principus ir technikas, kreipėmės į žinomą menininkę, koliažų kūrėją Laimutę Dzigaitę. Ji mielai sutiko pravesti mokymus, pasidalinti žiniomis ir pakvietė į savo galeriją Ukmergėje.

Vėliau sekė ilgas kūrybinis procesas, kuriame dalyvavo Staselė Černiauskienė, Renė Mačienė, Natalija Jovaišienė, Gražina Tuzikaitė, Genutė Gutauskienė, Šarūnė Lyškienė, Aldona Maskoliūnienė, Audronė Sedleckaitė ir Rima Radzevičienė.

Parodos atidaryme moterys dalinosi savo įspūdžiais ir naujomis patirtimis. Šventinę nuotaiką kūrė dambrelininko Egidijaus Darulio muzikiniai intarpai (Donelaitis poemoje „Metai“ rašė, kad linksmindamasis „Lauras su pirštu dambrelį skambino pūsdams“), pradžiugino padrąsinantis Laimutės Dzigaitės žodis. Visus susirinkusius sveikino Deltuvos seniūnas Gintaras Radzevičius, Ukmergės kultūros centro direktorės pavaduotoja Sigita Rimydienė, linkėdama toliau tęsti šią veiklą, kartu su meno saviraiškos organizatore Laimute Lenčickiene kultūros centro vardu padovanojo molbertą naujų darbų eksponavimui.

Paroda Deltuvos kultūros namuose veiks iki kovo 12 dienos. Kviečiame visus ją aplankyti.

UKC Deltuvos kultūros namų renginių organizatorė, Projekto vadovė Daiva Stimburienė

Atsakyti:

Prašome įrašyti komentarą
Prašome įvesti vardą čia