Pradinis Kultūra Baigėsi tautodailininkų respublikinė paroda – konkursas „Natiurmortas“

Baigėsi tautodailininkų respublikinė paroda – konkursas „Natiurmortas“

928
0

Kultūros centro dailės galerijoje pasibaigė Lietuvos tautodailininkų sąjungos surengta V respublikinė tautodailės paroda – konkursas „Natiurmortas“. Paskutinę parodos dieną komisija įvertino darbus ir išrinko parodos konkurso laureatus, kurie buvo apdovanoti čia pat – parodos uždarymo metu. Į uždarymą buvo pakviesti tik regionų atstovai.

Lietuvos tautodailininkų vadovas Jonas Rudzinskas papasakojo apie parodos – konkurso rezultatus. 75 autoriai iš visos Lietuvos pristatė po du darbus. Ankstesnių parodų laureatų paveikslai nebuvo vertinami. „Natiurmorto“ parodos – konkursai rengiami nuo 2013 metų ir vyksta kas du metai. Ukmergė jau antrą kartą pasirenkama parodai. Pirmą kartą tokia paroda vyko 2019 metais. Parodos surengimą Ukmergėje, pasak J. Rudzinsko, lemia gera geografinė Ukmergės padėtis, šiuolaikiškai įrengtos salės. Šių metų parodą Ukmergėje tautodailininkai surengė ir dėl Ukmergės gimtadienio, minėto parodos – konkurso metu.

Darbus vertino komisija, kurioje – menotyrininkė, dirbanti Nacionaliniame dailės muziejuje Marija Kuodienė, dr. menotyrininkė Nijolė Tuminienė, Lietuvos tautodailininkų sąjungos pirmininkas Jonas Rudzinskas, Ukmergės kultūros centro dailininkas Egidijus Darulis.

Paroda sulaukė didelio populiarumo. Apie tai užsiminė parodos kuratorius Egidijus Darulis, sakęs, kad parodos populiarumą rodo ir gausus būrys žiūrovų, kurie apžiūrėti parodos ateina netgi ne dailės galerijos darbo laiku. Kad ji buvo puiki pažymėjo Marija Kuodienė, pabrėžusi, kad ne vienas paveikslas vertas būti muziejuje.

Paskirtos trys pagrindinės piniginės premijos ir trys paskatinamosios premijos. Viena jų – žiūrovų, kurie galėjo balsuoti parodos metu, prizas. Jį gavo Irma Pažimeckienė iš Panevėžio. Kitos dvi premijos įteiktos Daliai Galminienei iš Klaipėdos rajono ir Raimondui Šalaševičiui iš Širvintų rajono. Pastarasis dar apdovanotas ir Seimo etninės kultūros globos tarybos įsteigtu prizu – Balio Buračo veikalu „Lietuvos piliakalniai“.

Pagrindinės premijos buvo trys. Laureate už Naiviąją raišką tapo Daiva Dlugoborskienė iš Šilutės, už Realistinę raišką – Anatolijus Ščiogolevas iš Vilniaus (jo darbas užėmė antrą vietą žiūrovų rinkimuose), už Savitą braižą – Danguolė Martinaitienė iš Vilniaus.

Atsakyti:

Prašome įrašyti komentarą
Prašome įvesti vardą čia