Pradinis Kultūra „Žemyna“ tarptautiniame chorų festivalyje

„Žemyna“ tarptautiniame chorų festivalyje

1849
0

Jonavoje nuskambėjo XI-asis tarptautinis chorinės muzikos ir šokių festivalis „Šviesa amžinoji dainos“. Į festivalį atvyko koncertuoti chorai ir šokių kolektyvai iš įvairių Lietuvos miestų bei svečiai iš Estijos ir Moldovos. Šventėje jau trečią kartą dalyvavo ir Ukmergės kultūros centro moterų choras „Žemyna“ (vad. Neringa Valinskienė).

Tradiciškai renginys prasidėjo kolektyvų eisena miesto gatvėmis link Joninių slėnio… Pritariant pučiamųjų orkestrui „Panevėžio garsas“, chorai sudainavo festivalio atidarymo himną. Visus su švente pasveikino garsus Lietuvos operos solistas Liudas Mikalauskas, kuris nuotaikingai vedė visą renginį.

Festivalyje skambėjo dainos – „Skriski, skriski Lietuvėlėn“, „Kol kartu“, „Vardan tos…“ ir kt. Chorines dainas keitė užsienio kolektyvų pasirodymai. Smagiai į šventę įsiliejo ir šokėjai… L. Mikalauskas žiūrovams padovanojo keletą solo ir kartu su choristais atliekamų dainų.

Festivalio finalinė daina „Mūsų dienos kaip šventė“ sukvietė dalyvius, svečius ir žiūrovus bendram palingavimui…

Šventė baigėsi padėkomis ir atminimo dovanomis bei smagia pažintine vakarone su lietuvių, estų ir moldavų liaudies dainomis ir šokiais.

Neringa Valinskienė

Atsakyti:

Prašome įrašyti komentarą
Prašome įvesti vardą čia