Pradinis Kultūra Prisimintas prieš 25-is metus statytas spektaklis

Prisimintas prieš 25-is metus statytas spektaklis

940
0

Prieš 25-rius metus Kultūros centro folkloro ansamblis „Dagilėlis“ sukūrė vaidinimą apie Aukštaitiškas vestuves. Šią datą ansambliečiai nusprendė paminėti peržiūrėdami vaidinimo vaizdo įrašą. Taip žiūrint į dar jauną ansamblį prisimintos ir sudainuotos visos dainos skambėjusios vaidinime.

Šią datą pirmoji prisiminė „Dagilėlio“ vadovė Jūratė Martinkutė, kai betvarkydama archyvus aptiko spektaklio afišas. Buvo galima palyginti senąją afišą ir naująją, kviečiančia žiūrovus į filmo „Aukštaitiškos vestuvės“ peržiūrą.

Į filmo peržiūrą susirinko buvę ir esami ansambliečiai. Dalyvavę spektaklyje prisiminė savo vaidmenis, dainas kurias tuo metu dainavo.

„Aukštaitiškos vestuvės“ nufilmuotos Kaišiadoryse, 1996 metais. Tuo metų „Dagilėlio“ šokėjai ir dainininkai, pasak ansamblio vadovės buvo labai jauni, energingi ir pilni optimizmo. Tada tokie renginiai buvo visiems reikalingi. Todėl ir kolektyvas labai daug koncertavo, keliavo po miestus ir kaimus. Buvo ir kuriozų – pavyzdžiui Širvintose ansamblio narių ant scenos buvo daugiau negu salėje žiūrovų. Aplankyti Kaišiadorys, Rokiškyje dalyvauta tarptautiniame teatrų festivalyje.

Kaip pasakojo J. Martinkutė spektaklyje mažai vaidinimo. Daugiausia dainuota – skambėjo 25 dainos.

Atsakyti:

Prašome įrašyti komentarą
Prašome įvesti vardą čia