Pradinis Kultūra Vasario 16-ąją – pagerbti „Dovanos Vepriams“ nominantai

Vasario 16-ąją – pagerbti „Dovanos Vepriams“ nominantai

2023
0

Vepriškiai kultūros namuose šventė Lietuvos gimtadienį. Pilnutėlė žiūrovų kultūros namų salė, trispalvėmis juostelėmis pasidabinę vepriškiai ir svečiai klausėsi koncerto „Gimtinės spalvos“.

Sugiedoję Tautinę giesmę apdovanojome konkurso „Dovana Vepriams“ nominantus. Prieš metus, minėdami Lietuvos Valstybės atkūrimo dieną, Vepriams švenčiant 635-ąsias metines, paskelbėme šį konkursą. Džiugu, kad Vepriai sulaukė daug dovanų. Už bažnyčios bokšto atstatymo vizualizaciją, paminklo gydytojui A. Karlinskiui pastatymą, malūno rato atstatymo viziją apdovanotas Viktoras Žentelis. Savo lėšomis taką į bažnyčią nutiesusi Elena Jovaišienė, mokytojo Jono Jurkūno kapavietę sutvarkiusi, buvusi jo mokinė Marijona Lukoševičiutė – Žicevičienė, už visuomeninę ir projektinę veiklą Veprių kaimo bendruomenės pirmininkė Aldona Medonienė, Veprių vardo garsinimą instrumentinio ansamblio „Intermezzo“ vadovas Edvardas Ratautas, internetinio puslapio „Veprių krašto atmintis“ sumanytoja Audronė Žentelytė – visi jie apdovanoti padėkomis, atminimo ženkleliais. Padėkas teikusios Veprių seniūnijos seniūnė Dalia Radzevičienė ir pavaduotoja Jolita Palaimienė džiaugėsi gausiu nominantų buriu, sveikino susirinkusius su švente.

Po oficialiosios dalies klausėmės koncerto, kurį pradėjo grakščiosios linijinių šokių kolektyvo „Danzalita“ (vad. Jurgita Padolskienė) šokėjos, kurios žavėjo elegancija, plastiškumu. Instrumentinio ansamblio „Intermezzo“ (vad. E. Ratautas) atliekamos melodijos svaigino, skraidino į kitą laikmetį. Folkloro ansambliui „Geldutė“ (vad. Algimina Uselienė) dainuojant partizanų dainas pritarė visi žiūrovai. Stanislovas Šikšnys papasakojo kaip vaikystėje teko groti vakaruškose, į kurias pasišokti ateidavo partizanai ir pagrojo to laiko šokių melodijų. Savo pasirodymu visus džiugino iš Pabaisko atvykęs vokalinis ansamblis „Šilojas“ (vad. Marius Mikučionis) liejosi skambios dainos, netilo aplodismentai, dainavome visi kartu.

Renginio metu veikė Veprių krašto auksarankių meistrų paroda „Minčių ir rankų dialogas“, skirta Tautodailės metams, kurioje savo darbus eksponavo 19 dalyvių.

Apie dvi valandas trūkęs renginys neprailgo, skirstėmės su džiugiomis šypsenomis, džiaugdamiesi, kad nors gyvename mažame Lietuvos miestelyje, bet gebame švęsti LAISVĘ.

UKC Veprių skyriaus renginių organizatorė Rasa Šimonienė

Atsakyti:

Prašome įrašyti komentarą
Prašome įvesti vardą čia