Pradinis Kultūra Smagiai išlydėta vasara Vidiškiuose

Smagiai išlydėta vasara Vidiškiuose

1199
0

Jau 19-tą kartą vidiškiečiai švenčia tradicinę Šv. Baltramiejaus atlaidų šventę. Tačiau šiemet šventė prasidėjo netradiciškai.

Dėka tarptautinio „SPARSE“ projekto, kurį Lietuvoje koordinuoja VŠĮ „Žuvies akis“ iš Klaipėdos, į Vidiškius atkeliavo profesionalūs menininkai. Penktadienio vakarą, naujoje kultūros namų erdvėje, buvo parodytas „Laisvo teatro“ spektaklis pagal Vadimo Leonovo pjesę „Sudie, derintojau“. Spektaklio režisierius Nerijus Gedminas, aktorė Simona Šakinytė. Pabendrauti su menininkais ir pažiūrėti spektaklio susirinko nemažas būrys vidiškiečių. Po spektaklio žiūrovai neslėpė gerų emocijų ir susižavėjimo aktorės vaidyba.

Tuo pačiu lankytojai turėjo galimybę apžiūrėti kraštiečių tautodailininkų darbų parodą. Na o temstant į Vidiškius atkeliavo lauko kino teatras. Tai viešosios Vlado šlaito bibliotekos projektas „10-miestelių“.

Šeštadienio šventės renginiai prasidėjo prie miestelio tvenkinio. Čia būrys žvejų varžėsi kuris pagaus pirmas žuvį, kas daugiausia pagaus žuvies, kas didžiausią? Neliko neapdovanoti ir jauniausias ir vyriausias žvejys. Į šias varžybas atklydo kelios „migrantės“. „Ieškoti vyras, namas, pinigas“.

Nors ir lietus lijo, bet sportininkai jo nepabūgo. Mokyklos stadione vyko futbolo, krepšinio varžybos. Tradicinės veteranų ir jaunimo futbolo varžybos.

Bendruomenės parke turėjo įsikurti amatininkai ir vaikų džiaugsmui batutas. Tačiau smarkus lietus sutrukdė amatininkų mugei, na o batutą buvo galima išskleisti tik vakare, aprimus lietui.

Šventiniame koncerte savo dainomis džiugino susirinkusius kraštietė Rusnė Varanavičiūtė, jungtinis Rečionių ir Vidiškių moterų ansamblis vadovaujamas Ritos Čižiūnienės, Jaunieji rokeriai – „Geičiaus babytės koldūnai“ vadovas Edvinas Kanėta. Koncertą užbaigė profesionalų grupė iš Klaipėdos. Ir kaip kiekvienais metais šventę vainikavo Vidiškių dangų nušvietę fejerverkai.

Šventės organizatoriai dėkoja rėmėjams, o jų šiais metais buvo gausu. Dėkojame Žemės Ūkio ministerijai už finansuotą bendruomenės projektą, kurio dėka šventėje skambėjo profesionali muzika ir džiaugėmės puikiu šventės įgarsinimu. Dėkojame kraštiečiams – verslininkams ir ūkininkams finansiškai parėmusiems šventę.

UKC Vidiškių skyriaus renginių organizatorė Janė Giedraitienė

Atsakyti:

Prašome įrašyti komentarą
Prašome įvesti vardą čia