Pradinis Kultūra Rajone lankėsi šalies kultūros specialistai

Rajone lankėsi šalies kultūros specialistai

1560
0

Tris dienas Taujėnų dvare vyko Lietuvos savivaldybių kultūros ir švietimo skyrių vadovų susitikimas „Kultūros komunikacija ir komunikacijos kultūra“. Susitikimo dalyvius sveikino Kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas, Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas.

Meras, sveikindamas susirinkusius, palinkėjo darbingo laiko ir paminėjo, kad kultūra bendruomenėms ir žmonėms turi nešti džiaugsmą. Kultūros ministras paminėjo, kad baigiamame rengti Lietuvos kultūros politikos strategijos „Kultūra 2030“ projekte stiprinamas dėmesys regionams, siekiant juose kuo labiau sumažinti kultūrinę atskirtį ir ugdyti visuomenės kūrybiškumą.

Lietuvos nacionalinio kultūros centro surengtame renginyje Kultūros viceministrė Gintautė Žemaitytė pristatė baigiamos rengti Lietuvos kultūros politikos strategijos „Kultūra 2030“ kryptis ir pagrindines nuostatas.

Vėliau dalis Kultūros ministerijos atstovių apžiūrėjo Prezidento Antano Smetonos dvarą ir gimtinę, aplankė Siesikų pilį. Ukmergės kultūros centre buvo domimasi kultūrine padėtimi rajone, čia vykstančiais renginiais, rengiamomis edukacijomis.

Atsakyti:

Prašome įrašyti komentarą
Prašome įvesti vardą čia