Pradinis Kultūra Pyragų diena Liaušiuose

Pyragų diena Liaušiuose

2745
0

Susižavėję TV3 projektu „Pyragų diena“ renginių organizatorės Linos Monkevičienės pakviesti mes taip pat nutarėm kepti pyragus ir susirinkti į būrį jų paskanauti.

Lapkričio 6 d. susirinkome į Liaušių kultūros namus. Stalas buvo išpuoštas ir gausiai nukrautas įvairiais pyragais. Skanavome Zitos ir Julijos moliūginį, Pranutės – obuolinį, Linos – bananinį, taip pat ragavome ir marcipaninį pyragus. Dalinomės pyragų receptais, vaišinomės arbata, kalbėjome apie Pyragų dienos prasmę, bendrystę, norą dalintis. Džiugu, kad Pyragų dienoje dalyvavo ne tik senjorai, bet ir vaikai bei jaunimas, kiti į šventę atskubėjo po darbų. Smagiai leidome laiką ir šis lapkričio vakaras visai neprailgo.

Lina, padedant mergaitėms, čia pat pagamino pyragą/tortą iš meduolių ir bananų. Visos stebėjomės, kad taip greitai ir paprastai galima pasigaminti šį skanėstą, ypač laukiant netikėtų svečių. Tortas labai visiems patiko, nesinori jo net pyragu vadinti.

Prisiragavę pyragų, pasidalinę jų receptais bei įspūdžiais, nutarėm kitais metais pasikviesti dar daugiau kaimynų, draugų. Man pavyko sukurti eilėraštį apie Pyragų dieną ir jį perskaityti susirinkusiems.

Pyragus tikrai kepsim ir kitais metais, bet ne tik patys skanausim, bet ir dovanosim kitiems.

Gera būti kartu! Gera bendrauti! Ir svarbiausia, kad vaikai ir jaunimas nevengia bendrauti su mumis, senjorais.

Butkūnų kaimo gyventoja Zita Vinkauskienė

Atsakyti:

Prašome įrašyti komentarą
Prašome įvesti vardą čia