Pradinis Kultūra Meno dienose – edukacijos ir pažintis su kūrybine veikla

Meno dienose – edukacijos ir pažintis su kūrybine veikla

752
0

Kultūros centras vaikams surengė meno dienas. Jų metu mažieji galėjo susipažinti su teatru, šokiu ar edukacijomis, kuriose prisiminta tautos praeitis, tradiciniai darbai, laisvalaikis ar linksmybės. Įvairius užsiėmimus, išdėliotus per tris dienas, aplankė visų miesto lopšelių-darželių ugdytiniai ir Senamiesčio progimnazijos penktokai.

Birželio 15-oji buvo skirta teatrui. Šią dieną vaikai, vadovaujami Silvijos Liumpariemės, mokėsi kurti šešėlių teatrą – gamino lėles, kūrė spektaklio scenarijų, jame vaidino su savo pasidarytomis lėlėmis. O kitoje studijoje vaikai su Skaiste Vasiliauskaite-Dančenkoviene susipažino su teatro patalpomis, teatro rekvizitu, spektaklio statymo subtilybėmis. Pagrindiniu dienos įvykiu tapo didžiojoje scenoje Ukmergės kultūros centro vaikų ir jaunimo teatro studijos „Nykštukas“ parodytas spektaklis vaikams „Žirafa su kojinėmis“ (rež. Tamara Kvieskienė).

Kita diena skirta šokiui. Dieną šokiais pradėjo mažiausieji svečiai – baleto studija iš Vilniaus „Šokime kartu“ (vad. Vaida Riabovienė irTautvilė Zailskienė). Šokėjas pakeitė šiuolaikinio šokio studija „Aidas“ (vad. Violina Romeikaitė), Aldonos Satkūnaitės šokėjai. Šokėjai atsakinėjo į klausimus apie mokymąsi šokti, Violina Romeikaitė pravedė edukaciją „Šoku aš ir šoki tu“.

Renginys baigėsi performansu prie Kultūros centro, kuriame dalyvavo ir Kultūros centro vaikų ir jaunimo teatro studijos „Nykštukas“ jaunieji aktoriai.

Folkloro dieną surengtos kelios edukacijos vaikams. „Lino kelyje“ Kultūros centro Krikštėnų skyriaus darbuotojos pasakojo, kaip seniau buvo apdirbamas linas, kokie įrankiai naudoti. Kitoje salėje su Deltuvos skyriaus darbuotojomis buvo mokomasi patiems pasigaminti rištinės lėles. Visos edukacijos baigėsi mokantis „Močiutės ratelių“ su Regina Zabieliene.

 

Atsakyti:

Prašome įrašyti komentarą
Prašome įvesti vardą čia