Pradinis Kultūra Du kartus pakeitusi datą, meno mugė „ArtVilnius‘20” surinko menininkų žvaigždyną

Du kartus pakeitusi datą, meno mugė „ArtVilnius‘20” surinko menininkų žvaigždyną

1016
0

Datos ir tradicijos apribotame pasaulyje reikšmės nebetenka. Du kartus perkelta, šiuolaikinio meno mugė „ArtVilnius’20” meno gerbėjus į parodų ir kongresų centrą „Litexpo” šiais metais pakvies spalio 2-4 dienomis. Didžiausias vizualiųjų menų renginys visame Rytų Europos regione lankytojams pristatys įdomiausias šalies ir užsienio galerijas, įspūdingą projektų bei renginių programą.

Dėmesys fotografijai ir performansams

„ArtVilnius’20” dalyvaus 50 galerijų ir 200 menininkų iš 10 šalių. Šiuolaikinio meno mugėje bus pristatytos privačios tarptautinės meno kolekcijos, instaliacijų, skulptūrų ir performansų paroda „Takas“, vyks susitikimai su meno žvaigždėmis, diskusijos, konferencijos ir edukacijų programa.

Šių metų naujovė – performansų erdvė, kurioje vyks garsių menininkų Evaldo Janso ir Kristinos Švenčionytės, Dr. Gora Parasit, Monikos Dirsytės, Bon Along pasirodymai. Specialioje „ArtVilnius’20” projektų zonoje projektą pristatys Krokuvos šiuolaikinio meno muziejus MOCAK, „Lewben Art Foundation“, Šiuolaikinio meno centras ir Jono Meko vizualiųjų menų centras.

Po pertraukos į „ArtVilnius’20“ sugrįžta pasaulinio garso menininkas ir džiazo virtuozas Vladimiras Tarasovas, savo individualius projektus rodys pirmą kartą mugėje dalyvausiantys ir Lietuvą užsienyje garsinantys menininkai Donatas Jankauskas-Duonis bei Augustas Serapinas.

Mugėje bus pristatyta plati fotografijos programa. Joje – garsaus latvių menininko Arnis Balčus ir Jungtinėse Amerikos Valstijose gyvenančio lietuvio Vytenio Jankūno solo projektai. Galerijos savo stenduose pristatys nemažai Lietuvos fotografijos klasikų – Algimantą Aleksandravičių, Rimantą Dichavičių, Remigijų Treigį, Violetą Bubelytę ir kitus.
LRT studijoje, kuri įsikurs penktojoje salėje, vyks meno diskusijos, paskaitos ir pristatymai. Šeštadienį „Litexpo“ taip pat bus rengiama tarptautinė konferencija metamodernizmo tema, dalyvaujant sąvokos autoriui.

„ArtVilnius“ jau ketvirtą kartą organizuoja renginį „Naktis galerijoje“. Naktinėtojai į miesto galerijas kviečiami spalio 2 dieną, penktadienį, galerijų durys bus atviros iki 23 valandos. Tai gera proga susipažinti su įdomiausiomis miesto parodomis bei menininkais.

Perkelta net du kartus

Įprastai vasaros pradžioje vykstančios meno mugės datą dėl pandemijos šiemet teko perkelti net du kartus. „ArtVilnius‘20” laikinai tapo rudens renginiu, sutrumpėjo iki trijų dienų ir vyks penktadienį, šeštadienį bei sekmadienį. Meno mugės vadovė Diana Stomienė sako, kad organizuoti šių metų meno renginį buvo didelis iššūkis. Ir vis dėlto, mugė išlaikė svarbiausius dalyvius, didžiausias galerijas, įdomiausius menininku ir netgi pritraukė naujų vardų.

„Ne visos galerijos, menininkai ir institucijos galėjo iš anksto patvirtinti dalyvavimą, planai, sąrašai nuolat keitėsi, kaip ir mums keliami saugumo reikalavimai. Didžiuojuosi savo komanda, kuri sugeba greitai prisitaikyti prie nuolat besikeičiančios situacijos, o už supratingumą ir kantrybę esu nepaprastai dėkinga mugės dalyviams, partneriams bei draugams, ypatingai „ArtVilnius’20“ projektą finansuojančiai Lietuvos kultūros tarybai, globėjai Vilniaus miesto savivaldybei bei mecenatui – advokatų kontorai „Cobalt“, – teigia Diana Stomienė.

Bilietai tik internetu

Paskelbus naujas saugumo priemones, bilietai į „ArtVilnius’20“ parduodami tik elektroniniu būdu, „Tiketa.lt“ puslapyje. Kaip ir kasmet, bus galima įsigyti vienos ar kelių dienų bilietus. Pirmieji 100 bilietų kainuoja 8 eurų, vienos dienos bilietas – 10 eurų, dviejų dienų bilietas – 16 eurų. Studentams, senjorams, moksleiviams ir žmonėms su negalia bus taikomos nuolaidos. Nemokamai į meno mugę įeiti galės Vilniaus dailės akademijos studentai ir vaikai iki 7 metų.

Praėjusiais metais didžiulio populiarumo sulaukė menotyrininkų vedamos ekskursijos po mugę. Šiais metais jos taip pat vyks. Norintys dalyvauti ekskursijoje turės internetu įsigyti specialų bilietą, galiojantį ir mugei, ir ekskursijai. Toks bilietas kainuos 20 eurų.

11-oji tarptautinė šiuolaikinio meno mugė „ArtVilnius’20“ vyks spalio 2-4 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“. Mugė lankytojų su iš anksto įsigytais bilietais lauks penktadienį nuo 14 iki 20 valandos, šeštadienį nuo 11.30 iki 19 valandos ir sekmadienį nuo 11.30 iki 18 valandos. Daugiau informacijos rasite „ArtVilnius’20“ puslapyje www.artvilnius.com.

Nuoroda bilietams įsigyti: https://tiketa.lt/LT/tarptautine_meno_muge_artvilnius’20_24167

Mugės organizatorių informacija

 

Atsakyti:

Prašome įrašyti komentarą
Prašome įvesti vardą čia